Halleluja! Kermisfood oftewel smoutebollen maak jij voortaan zelf

Print
Halleluja! Kermisfood oftewel smoutebollen maak jij voortaan zelf

Foto: Shutterstock

De kermis, het is een ding! Wij maken dan ook met plezier een jaarlijks uitje om attracties te testen, de ambiance op te snuiven en er lekker te smullen. Wie 'kermisfood' zegt, denkt ongetwijfeld meteen aan die verrukkelijke smoutebollen. Mmmh, wij beginnen alvast te watertanden! Maar wanneer het kermisseizoen dit jaar van start gaat, is nog maar de vraag. Gelukkig kan je ook een stukje kermis - het belangrijkste ervan zelfs - tot in jouw keuken brengen.Want die smoutebollen - of oliebollen, noem het zoals je wil - maak jij voortaan toch gewoon zelf!?

Liefhebbers van smoutebollen zijn hier aan het juiste adres! Wij delen met plezier het ultieme recept voor deze lekkerste snack. Al hoort daar een belangrijke boodschap van de enige echte Jeroen Meus bij: "Voor wie op dieet is, zijn deze bollen misschien geen goed idee... maar een kleine zonde moet toch kunnen, zo af en toe?" Wij kunnen niet anders dan hem gelijk geven... laten we dus maar snel aan die zonde beginnen!

De ingrediënten

Nee hoor, je hoeft niet per se naar de winkel want de nodige ingrediënten heb jij hoogstwaarschijnlijk gewoon in jouw keukenkasten staan! Heb jij boter, melk, gist, bloem, zout en bloemsuiker in huis? Check, check, dubbelcheck! Voilà, dat is dan ook echt alles dat je nodig hebt. Nu nog even op zoek gaan naar je kookkunsten en dan kan je helemaal van start gaan. Een goed recept met veel kans op slagen, vind je hier! En nog meer goed nieuws: je kan de smoutebollen nu - denk: blijf in uw kot - gewoon allemaal zelf opeten. Mmmmh!

Upgrade je smoutebollen

Heb je het maken van deze lekkere bollen helemaal onder de knie? En ben je de klassieke variant ondertussen - na die overdosis - een klein beetje beu gegeten? Dan maak je ze de volgende keer net iets anders, voor een even lekker of zelfs lekkerder resultaat. Door simpelweg cacao-poeder toe te voegen aan het recept maak je chocolade-oliebollen. Beter dan dit wordt het niet!

Ciaokes byekes, wij gaan aan de slag! 

 

 

Meer over food

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video