Happy birthday to me! Zo vier je jouw verjaardag in stijl ondanks de quarantaine

Print
Happy birthday to me! Zo vier je jouw verjaardag in stijl ondanks de quarantaine

Foto: Shutterstock

Of je nu van verrassingen houdt of niet: Corona heeft dit jaar voor een surprise van formaat gezorgd… Jouw verjaardag zal dus iets anders lopen dan gepland. Denk: geen restaurant-uitje, geen terrasje met vrienden, geen cinemabezoek, geen (offline) shopping marathon en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maaaaar weg met al die negatieve vibes! Het is wat het is, dus maak je er maar beter alsnog een te gek feest van voor jezelf. Het leven is een feest en die slingers zal je – dit jaar ook letterlijk – zelf moeten ophangen. Dankzij deze tips zorg jij voor een onvergetelijke homeparty!

Het allerbelangrijkste? Een stralende outfit natuurlijk!

Je verjaardag is het ideale moment om alles uit de kast te halen. Maar wat jouw outfit betreft: die hoeft nog niet in je kast te hangen hoor! Een beter excuus om een nieuwe feestelijke outfit te kopen, ga je niet vinden. Dit jaar geen shopping-pret op de Meir of in een winkelcentrum, maar wel vanachter je computer. Met deze bezigheid kan je gerust al een tijdje op voorhand beginnen, want een beetje voorpret kan geen kwaad. Thank god voor online shoppen!

Music Maestrooooo

Een feest zonder muziek is geen echt feest… dus ook jouw homeparty verdient goede songs! Hup hup hup, begin al maar met het maken van een bangelijke playlist. Je bent namelijk de DJ van je eigen feest dus ook alleen jij bepaalt de muziek. Dit wordt misschien wel het eerste feestje ooit zonder een slecht nummer, zaaaalig! Uhu, vette schijven only! En dat ook liedjes van K3 en Junior Eurosong daar bijhoren, hoeft toch lekker niemand te weten? Meekwelen met jouw favoriete songs doe je deze keer gewoon zonder schaamte en ook jouw beste dansmoves mogen niet ontbreken. Haal de Beyoncé in jezelf maar naar boven!

Een menu om duimen & vingers bij af te likken

Natuurlijk moet er een feestelijk menu op tafel – of in de zetel – getoverd worden. Je laat voor je koken, je haalt de keukenprinses in jezelf naar boven of je houdt het gewoon simpel zonder afbreuk te doen aan smaak. Nope, je hoeft geen verantwoording af te leggen voor jouw feestmenu. Hoe onze menu er dan uitziet? We starten met ‘een toren van verse donuts’ als voorgerechtje. Vervolgens kiezen we voor ‘een traditionele pizza met heerlijke sappige tomaten, aangevuld met jonge spinazie, kristalletjes van maïs en gemarineerde kippenborst, in het gezelschap van smeuïge mozzarella. Bereid door de enige echte Dr. Oetker’. Afsluiten doen we in stijl met ‘een rijkelijk gevulde kom vanille-ijs omgeven door verrukkelijke stukjes koekjesdeeg’. Sounds like heaven!

Going all the way met die versiering

Neem je huis maar eens goed onder handen want zonder versiering – liefst overdreven veel – geen echte party. Slingers, ballonnen, vlaggetjes, kaarsen, lampjes, confetti en glitter? Alles kan en alles mag! De versierde omgeving zal er ongetwijfeld voor zorgen dat jij je meteen jarig voelt. Vaak wordt die versiering na enkele dagen weer opgeborgen. Altijd jammer van alle moeite, toch? Laat je versiering daarom dit jaar wat langer hangen. Een lang aanhoudend verjaardagsgevoel verzekerd!

Last but not least: Skyperitieven!

Stiekem is het wel jammer dat jouw vrienden in deze ‘blijf in uw kot’-tijden jouw spiksplinternieuwe outfit niet kunnen bewonderen, niet kunnen meekwelen op jullie favoriete songs en niet mee kunnen smullen van jouw verrukkelijke feestmenu. Maar door een videocall met de meiden breng je daar toch gewoon een beetje verandering in? Dankzij jouw homeparty heb je alvast een gespreksonderwerp gevonden voor je Skyperitief. Bovendien zal ook hun feeststemming tevoorschijn komen bij het zien van jouw feestelijke homesetting! Daar mag op geklonken worden, met een fles bubbbels natuurlijk!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video