Kappersbezoek gecanceld? Met deze tips kun je die uitgroei camoufleren en je kleur het langst behouden

Print
Kappersbezoek gecanceld? Met deze tips kun je die uitgroei camoufleren en je kleur het langst behouden

Foto: Shutterstock

Zit jij met de handen in het haar omdat ook jouw kapper besloten heeft in z’n kot te blijven? En dat net terwijl je kapsel wel een oppepper kon gebruiken – lees: hallo, uitgroei! Geen nood om in een apocalyptische bui uit te barsten, wij geven je enkele tips om die uitgroei te voorkomen of zo lang mogelijk te verbergen.

 

VERANDER JE SCHEIDING

Het makkelijkste trucje om je uitgroei te verstoppen is je haarscheiding te veranderen. Draag jij jouw kapsel normaal gezien met middenscheiding, dan kun je nu eens een zijscheiding proberen. Of zigzaggen, dat werkt nog beter om je uitgroei te camoufleren.

 

KLEURSPRAY

Tegenwoordig zijn er al heel wat uitgroeisprays verkrijgbaar. Het heeft iets weg van droogshampoo, maar dan met een kleurtje erbovenop. Een bekende kleurspray is de Magic Retouch van L’Oréal. Liever gaan online bestellingen voor jou? Dan kun je ook aan de slag gaan met een make-upborstel en oogschaduw.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Watsons Türkiye (@watsonsturkiye) op

 

 

LAAT JE STIJLTANG LINKS LIGGEN

Hitte is niet goed voor je haar, dat weten we ondertussen wel. Maar een stijltang op je haar plaatsen, doet de kleur in sneltempo vervagen. Kun je het echt niet laten, zet ‘m dan zeker niet op de hoogste stand.

 

GEBRUIK DE JUISTE PRODUCTEN

Ga jij je stijltang sowieso gebruiken, zorg dan zeker dat je eerst een tegen hitte beschermende spray gebruikt. Ook: vermijd haarproducten waar sulfaten en natriumchloride in zitten. De twee ingrediënten zorgen ervoor dat je kleur sneller vervaagt.

 

 

CREËER EXTRA VOLUME

Bij steil haar valt uitgroei des te meer op. Oplossing: volume in je haar stoppen. Dat kan door gebruik te maken van wat volumemousse.  Je haar ondersteboven drogen zou ook al wat helpen. Of laat je natuurlijke krullen eens zegevieren.

 

 

WEES CREATIEF MET JE KAPSEL

Geen beter moment om dat fingerspitzengefühl te trainen dan nu. En door je haar op te steken, in te vlechten of op te smukken met de nodige accessoires verberg je meteen ook die vervelende uitgroei. Hier kun je alvast wat inspiratie vinden:

>>> Die haarspeldjestrend? Zo draag je ze zonder dat het lijkt alsof je je communie doet

>>> Vettig kopke? 18 makkelijke kapsels die perfect zijn om die wasbeurt nog een dag uit te stellen

>>> Kapselinspiratie: 15 gepimpte paardenstaarten voor wie dat dagdagelijks staartje grondig beu is

>>> Wow! Deze vrouw laat tientallen opsteekkapsels er zo simpel uitzien dat we geloof krijgen in onszelf

 

 

ZELF BIJKLEUREN

Krijg jij gegarandeerd een zenuwinzinking als je nog een keer in de spiegel moet staren? Een laatste optie is natuurlijk dat je zelf aan de slag gaat. Ben je van plan je haar zelf te kleuren, ga dan voor een niet-permanente kleuring, het liefst dan nog zonder ammoniak. Wij kunnen Casting Crème Gloss van ‘L’Oréal aanraden.

Meer over haar

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video