Droge handen van al dat wassen? Dit kan je eraan doen!

Print
Droge handen van al dat wassen? Dit kan je eraan doen!

Foto: Pinterest

Terwijl Covid-19 zich verder verspreid doen we er natuurlijk alles aan om een besmetting te voorkomen door onze handen maniakaal veel te wassen. Zo hebben we er al enkele busjes handgel op zitten en staan we voortdurend aan de wasbak om nog eens tweemaal "Happy Birthday" te zingen. Als jouw handen nog niet jeuken of geen reactie tonen op al dat wassen, blijf dan vooral lekker schrobben! Jammer genoeg hebben de meesten onder ons wel al last van pijnlijke handen. Voor hen zijn er deze tips die je een handje kunnen helpen!

Je handen reageren op het buitensporig handen wassen, omdat het de huid uitdroogt. Daarom is het belangrijk om de uitdroging van je handen tegen te gaan en dat doe je zo:

1. Ga voor een milde, voedende zeep

Toegegeven: de winkelrekken van de zeepafdeling laten je vermoedelijk weinig keuze deze tijd van het jaar... Maar probeer als je de kans hebt toch te kiezen voor een milde en verzorgende zeep in plaats van de agressieve schoonmaakvariant, waarvan je - foutief - denkt dat die beter zijn werk zal doen. 

2. Gebruik producten met paraffine 

Paraffine is een zeer verzadigende olie die je huid voedt, verzacht en hydrateert. Je vindt het goedje terug in tal van voedende handcrèmes, dus kijk even na of jouw handcrème zeker wat paraffine bevat! 

3. Maak een handmasker

Heeft zelfs een handcrème zijn magische krachten verloren? Dan zetten we het zware geschut in: handmaskers for the win! Je kan het ongetwijfeld met de ingrediënten die je nu in "uw kot" hebt staan maken: een advocado, een banaan, wat honing en natuurlijke olie. Even mixen en 10 minuutjes laten intrekken: et voilà!  Die handjes voelen weer aan als nieuw! 

4. Blijf vooral je handen wassen! 

Al maken je handjes nu niet hun beste dagen mee, het blijft uiterst belangrijk om je handen grondig te blijven wassen. Dat betekent dat je tweemaal het 'Happy Birthday'-refrein moet zingen wanneer je met je handen onder de kraan staat. Ook kan je best alle juwelen verwijderen en je nagels kort houden. 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video