Terrasje meepikken? Nodig je vriend(inn)en uit en ga aan het online e-peritieven!

Print
Terrasje meepikken? Nodig je vriend(inn)en uit en ga aan het online e-peritieven!

Foto: Shutterstock

Vandaag is de zon van de partij en stijgt het kwik naar maar liefst 16 graden. De lokroep van terrasjes is dan ook sterk. Maar helaas, corona. Samenkomen met vrienden of familie is uit den boze, maar gelukkig bezitten we allemaal nog wat creativiteit én internet. Dus werd het e-peritief in het leven geroepen!

De lente staat voor de deur en de zon is er vandaag om ons een kleine preview te geven van het zalige weer dat ons te wachten staat. Een terrasje meepikken en met een verbrande smoel thuiskomen is wat er normaal gezien op de agenda staat. Maar in tijden van deze pandemie is het verboden om met een groep samen te komen.

Al heeft niemand gezegd dat dat virtueel niet mag! Dus werd in Italië het e-peritivo, in het Nederlands e-peritief, in het het leven geroepen! Je nodigt simpelweg je vrienden via Skype, Facetime, Messenger,… uit om virtueel te klinken na een lange (werk)dag.

Ronsel je vrienden of familie op, spreek een uur af, zet de wijn koud en prepareer alvast wat hapjes. Nestel je vervolgens op je eigen terras en neem er je laptop of smartphone bij. Iedereen tegelijkertijd online en het feest kan beginnen! Positief blijven, mensen! En met een beetje alcohol in je bol zal dat des te gemakkelijker gaan. *wink wink*

Laurentine Van Landeghem gaf het concept alvast een test drive:

 

Meer over food

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video