Watch out! 8 signalen dat je verslaafd bent aan series kijken

Print
Watch out! 8 signalen dat je verslaafd bent aan series kijken

Foto: Shutterstock

Op onze ‘favorite-things-to-do-list' staat het kijken van series veruit bovenaan. Toch willen we soms die uuuuuren achter het scherm wat verminderen, maar we kunnen er natuurlijk ook niet aan doen dat het internet vol staat met goede series. We zijn zelfs best trots dat we er al in slagen om een eigen selectie te maken. Maar of je ook echt verslaafd bent aan 'bingewatchen'? Daar geven deze signalen je het antwoord op! En voor diegenen die nog geen serie-verslaving hebben - wat drijft jullie? - is er minder goed nieuws. Doordat we nu massaal in ons kot moeten blijven, loop ook jij veel kans op om het serie-virus op te scharrelen... Oops!

#1 Je kan en wil je serie altijd en overal kijken

Je kijkt series alsof je leven ervan afhangt. “Is hier Wi-Fi?” is een van jouw meest gestelde vragen. Het enige antwoord dat je wil krijgen, is een volmondige ‘ja’. Op vakantie, maar ook in het dagelijks leven op de bus, in de trein, in de rij voor de kassa… Het is altijd tijd voor een serie!

#2 Series komen boven alles en iedereen

Je hebt zo van die dagen dat je nergens zin in hebt en je energieniveau ver onder nul reikt. Maar er is altijd nog één ding dat je op die momenten wel kan en wil doen: series kijken natuurlijk! Zelfs wanneer je nog hebt afgesproken met vrienden, kom je zonder schuldgevoel een halfuur te laat aan. First things first: Je moest nog even die laatste aflevering zien voor je kon vertrekken. Stel je voor dat je anders niet zou kunnen meepraten *dramaaaa*.

#3 Je vergelijkt dingen uit een serie met het echte leven

Hoe onze ideale partner eruitziet? Dat hebben wij dankzij tal van series kunnen uitpluizen. Bovendien zijn we een kei geworden in het ontmaskeren van de ‘bad boys’ die het waard zijn om voor te gaan. Wat dacht je van Valerio als toekomstige boyfriend? Of val jij eerder in zwijm voor Damon Salvatore?

#4 Je gebruikt voortdurend quotes uit series

Te pas en te onpas schiet er jou wel een uitspraak te binnen van je favoriete serie. Het liefst van al deel je die quotes dan ook met de buitenwereld. “Aj moe kakken, moeje kakken” duidt dan ook niet op een gebrek aan beleefdheid. En als mensen dat niet kunnen begrijpen, zal het toch wel aan 'het gat in hunne cultuur' liggen zeker!

#5 De personages zijn je beste vrienden

Je voelt je één met de personages van je favoriete serie. Jij bent tenslotte de persoon die alles samen met hen van dichtbij meemaakte. En aangezien je dan toch een band hebt opgebouwd, zou je graag ook eens hun hulp in het echte leven inroepen. "Hoe zou Aria dit aanpakken?"

#6 Voor afleveringen geldt: ‘Eentje is geentje’

Je ging écht maar één aflevering kijken vanavond, zodat je toch nog op tijd zou kunnen gaan slapen. De aflevering is gedaan en voor je het weet, zet Netflix gewoon de volgende op. Het zou natuurlijk zonde zijn om het dan – in het midden van de tweede aflevering - af te zetten. En huppakee, ineens zit je bij aflevering numero vijf... Uhu, series zijn een boosdoener voor voldoende slaap.

#7 Je droomt van je series

Honestly? Ons leven is wel wat saai in vergelijking met al die gebeurtenissen in series. Maar het is eigenlijk ook niet echt realistisch om net als Archie & Betty op zoek te gaan naar een moordenaar... Ons brein heeft er dan maar niks beter op gevonden dan dergelijke avonturen tot stand te brengen in onze dromen.

#8 Wanneer een serie op zijn einde loopt, weet je even geen blijf met jezelf

Je bekijkt de allerlaatste aflevering, maar wat daarna? Je voelt je oh-zo leeg. Wat moet je nu doen met al je tijd?! En wat deed je met je leven voordat je deze serie ontdekte? Gelukkig kunnen we onze eigenhandig opgestelde ‘serie-bucketlist’ erbij nemen om weer een nieuwe verslaving te vinden. Eerst nog een keuze maken tussen al die opties. Pfff, zwaar leven!

Meer over films & series

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video