Hartverwarmend! Italianen zingen in massa vanop hun balkon door de coronacrisis heen

Print
Hartverwarmend! Italianen zingen in massa vanop hun balkon door de coronacrisis heen

Foto: Isopix

Sociaal blijven in tijden waarin sociaal contact verboden is… Italië bevindt zich sinds vorige week in stilstand door de coronacrisis. Maar dat weerhoudt de Italianen er niet van om zichzelf te blijven – lees: chaotisch, luid en sociaal – dus gooiden ze hun ramen open en begonnen te zingen. Van een paar inwoners van de Toscaanse stad Siena tot hele buurten die elke dag om 18 uur stipt de pannen van het dak zingen. Van samenhorigheid gesproken!

Italianen houden elkaar in verschillende steden gezelschap door vanop hun balkon te zingen, te dansen en muziek te maken. Van ‘Macarena’ tot het Italiaans volkslied, om stipt 18 uur – en we weten allemaal dat stiptheid geen verworven talent is van Italianen – zingt iedereen luidkeels mee.

Er mag dan wel niemand op straat zijn, velen beweren dat ze hun buurt nog nooit zo levendig hebben gezien. Een greep uit de vele filmpjes die op sociale media gepost werden:

 

 

 

APPLAUS VOOR DE HULPVERLENERS

En dat is niet alles, want dankzij het gezamenlijk zingen kwamen de inwoners op het idee om de hulpverleners in de bloemetjes te zetten. Zij zetten ondanks extreme oververmoeidheid en een gebrek aan middelen hun job onvermoed verder. Dus werd er een oproep gelanceerd om op de middag in het hele land te beginnen applaudisseren. Prachtig!

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video