Respect! Billie Eilish gaat tijdens concert uit de kleren en haalt ferm uit naar alle bodyshamers

Print
Billie Eilish wordt al sinds het begin van haar carrière onlosmakelijk met baggy kledij geassocieerd. Om zichzelf te beschermen tegen bodyshaming gaf ze in het verleden toe. “Niemand kan een mening hebben over mijn lichaam omdat ze niet zien wat er onder mijn kleding zit”, zei ze destijds in een campagne voor Calvin Klein. Het was dan ook een gigantische verrassing toen de zangeres zich tijdens haar wereldtournee begon uit te kleden en bodyshamers lik op stuk gaf.

De ‘Bad Guy’-zangeres gaf maandag in Miami de aftrap voor haar wereldtournee, die deze zomer trouwens ook halt houdt in het Antwerpse Sportpaleis. Tijdens haar optreden verscheen Eilish plots op een levensgroot scherm, waarop ze zich begon uit te kleden. De videoclip eindigt wanneer Eilish enkel nog een beha aanheeft en in een oliebad wegzakt.

“Ik voel constant hoe jullie kijken. Niets wat ik doe, gaat onopgemerkt voorbij”, vertelt de zangeres in een voice-over. “En hoewel ik jullie blikken voel, jullie afkeur of jullie opluchting, moet ik ze negeren, want ik zou me anders nooit meer kunnen bewegen. Willen jullie dat ik dunner ben? Zwakker? Zachter? Groter? Willen jullie dat ik stiller ben? Dagen mijn schouders je uit? Mijn borst? Mijn buik? Mijn heupen? Bevalt het lichaam waarmee ik ben geboren je niet?”

Eilish haalt met de video uit naar de vele internettrollen die kritiek hebben op haar lichaam en kledingkeuze. “Wanneer ik comfortabele kleding draag, ben ik geen vrouw. Als ik mij van de lagen ontdoe, ben ik een slet. Hoewel je mijn lichaam nog nooit hebt gezien, heb je wel een mening klaar. Waarom? Wij bepalen wie zij zijn, wij bepalen wat ze waard zijn. Als ik meer kleding draag, als ik minder kleding draag, wie beslist wat dat over mij zegt? Is mijn waarde enkel gebaseerd op jullie perceptie? Of is jullie opinie over mij niet mijn verantwoordelijkheid?”

Meer over celebrity

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video