Verrassend: 4 op de 10 vrouwen kregen al eens een orgasme door het sporten

Print
Verrassend: 4 op de 10 vrouwen kregen al eens een orgasme door het sporten

Foto: Shutterstock

Het is geen surprise dat je ook gewoon zelf een hoogtepunt kan bereiken zonder dat je lief – of anyone else - je daarbij moet helpen. Wat niet wilt zeggen dat we minder sexy-time willen hé. Maar af en toe een momentje voor jezelf kan nooit kwaad. Sporten is altijd een goed idee! En al helemaal als het tot een orgasme leidt… Mmh interessant!

We hebben niet altijd zin in een potje seksen – of niemand ter beschikking, oeps - en zouden soms liever wat meer me-time inlassen. Dat is helemaal oké! Tijd nemen voor jezelf nemen is in elke goede relatie een must. Die me-time hoef je heus niet altijd onder de lakens door te brengen hoor! Wat dacht je van sporten? Het geeft je hartkloppingen, doet je naar adem happen en laat je goed zweten… en nog meer: net als seks kan ook sporten een orgasme als resultaat hebben! Win-win!

Aan de Universiteit van Indiana onderzochten ze het voorkomen van een orgasme door het sporten. Dat zou zo populair zijn dat er zelfs een term voor bedacht werd: ‘coregasm’ is the name! Voor de studie werden 370 vrouwen ondervraagd. En wat bleek? 40% van hen heeft al eens een ‘coregasm’ ervaren. Ja hoor, dat heb je goed gelezen, dat komt in de buurt van de helft! Volgens Debby Herbenick, een van de auteurs van het onderzoek, is dat zo gek nog niet. Want zowel tijdens de seks als tijdens het sporten maakt je lichaam de hormonen endorfine en dopamine aan. Laat het nu net die hormonen zijn die je doen klaarkomen.

Je zou zelfs met elke sport jezelf naar hogere sferen kunnen tillen. Wanneer je echter meer kans op slagen wil, zijn er enkele sporten die je eens moet uitproberen! Klimmen, fietsen en gewichtheffen zouden een succes zijn. Misschien moeten we dat toch eens gaan testen! Niet zo sportief? Zelfs snelwandelen -  ja, dat verhoogd wandeltempo om je tram of bus te halen telt mee -  kan een orgasme opleveren. Te laat vertrekken, kan dus ook zijn voordelen hebben…

Wij lassen deze week alvast wat sportsessies in!

Meer over fitness

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video