Bye, bye pluisjes! Met deze tips ziet jouw favoriete wintertrui er weer uit als nieuw

Print
Bye, bye pluisjes! Met deze tips ziet jouw favoriete wintertrui er weer uit als nieuw

Foto: Shutterstock

Heb jij je wintergarderobe reeds opgeborgen in de hoop dat je snel weer – liefst vandaag al –in je zomerse kleren kan verschijnen? You’ve got it wrong, het weer in België is onvoorstelbaar. Dat betekent dat we nog steeds onze wintertruien – inclusief pluisjes – zullen aandoen. Maar dankzij JaniTV zijn die oh zo vervelende pluisjes voorgoed verleden tijd!

De winterse buien zijn deze week weer volop aanwezig. Wind, regen, hagel of zelfs sneeuw? We zijn van niets gespaard gebleven de afgelopen dagen. Wollen truien zullen dus nog wel even onze beste vriend blijven. Maar die truien beginnen – tot onze grote frustratie – vaak te pluizen. Wij geven jouw enkele tips om de pluisjesstrijd aan te gaan!

Beter voorkomen dan genezen!

De instructies op het waslabel staan er dus echt wel voor een reden *shocking*.  Klinkt logisch, maar stiekem doen we vaak toch nog gewoon ons eigen zin. Ben je dus echt wel liever koppig? Dan moet je de pluisjes er bijnemen…

Of is het al te laat en moet je alsnog de strijd aangaan?

Scheermesje

Wist je al dat scheermesjes multi-inzetbaar zijn? De bolletjes die ontstaan door een opgewolde stof scheer je er voortaan gewoon mee weg. Je hoeft daarvoor zelfs niet speciaal naar de winkel gaan. Zelfs jouw oude botte scheermesjes doen nog perfect hun werk! Dit gaat het makkelijkste wanneer je je wollen trui gewoon aanhebt.

Nagelschaartje

Vind jij ‘time is money’ dikke onzin? Pak dan gerust het nagelschaartje uit de badkamer en knip de pluchekes er één voor één af. To be honest hebben wij niet zoooooveel geduld, maar het is soms gewoon het resultaat dat telt hè! En dat mooie resultaat zal er ongetwijfeld zijn!

Diepvriezer

Oh ja, dit lees je goed. Je diepvriezer gebruik je voortaan niet meer alleen om je eten in op te bergen. Nog een lade over? Steek daar dan maar snel jouw wollen sjaal of trui in voor ongeveer 24 uurtjes. Op miraculeuze wijze zijn de meeste pluisjes verdwenen. Hup hup, steek het er maar snel in vooraleer dat plekje wordt opgevuld met de pizza’s van je lief.

Rubberen schoonmaakhandschoen

Haal die vieze plastic handschoentjes maar uit die kuiskoffer! Trek ze simpelweg aan en wrijf ermee over de wollen stof. De rubberen textuur zal de pluchekes aanzienlijk verminderen. Wie had dat gedacht!

 

Yes! Met deze tips is er geen spoor meer van die pluisjes. Jij kan voortaan jouw favoriete wintertrui gewoon weer aandoen zonder je mateloos te irriteren, finally!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video