Zero waste in de badkamer? Shampoo bars to the rescue!

Print
Zero waste in de badkamer? Shampoo bars to the rescue!

Foto: Ethique

De afgelopen jaren proberen we een tikkeltje bewuster om te gaan met het milieu. Daarvoor hoef je niet noodzakelijk vegetariër te worden hoor, ook met je dagelijks beautyroutine kan je een verschil maken! Met Shampoo bars als nieuwe must-have!

Zeg je graag vaarwel aan chemische shampoo en aan een overdosis aan plastic in de badkamer? Daar speelt het sustainable beautymerk Ethique graag op in. Ze streven naar een wereld waarin plastic steeds minder gebruikt wordt. Dat doen ze door beautyproducten aan te bieden die plasticvrij en 100% natuurlijk zijn. Shampoo bars to the rescue! 

Een shampoo bar is eigenlijk hetzelfde als vloeibare shampoo, maar dan in een vaste vorm. Ook hangt het een beetje van je haartype af welke shampoo bar jouw beste vriend wordt. En het oog wil natuurlijk ook wat: gelukkig stelt het aanbod shampoo bars in tal van kleuren en vormen niet teleur! Daarvoor hoef je zelfs niet ver te zoeken. Ook bij Lush en in het Kruidvat kan je shampoo bars vinden.

Hoe je een shampoo bar gebruikt? Volg deze 3 stapjes en je bent er binnen de kortste keren helemaal mee weg!

Stap 1: Maak je haar nat en wrijf de shampoo bar enkele keren door je haaraanzet.
Stap 2: Leg het product even aan de kant en wrijf het goed in op je haar. Het schuim komt dan tevoorschijn!
Stap 3: Was de shampoo simpelweg uit je haar.

Voila, dat was het! Makkelijk toch? Al moeten we er wel eerlijk bij zeggen dat de overstap naar shampoo bars enkele weken voor stug en vettig haar kan zorgen. Dat komt omdat je hoofdhuid reageert op het gebrek aan chemicaliën. In het begin gebruik je daarom best nog even conditioner na je wasbeurt. Eens die proefperiode voorbij is, straalt je haar zoals nooit ervoor!

Hoe minder chemicaliën en hoe minder plastic, hoe liever we het hebben. Die bussen shampoo vervangen wij voortaan door mooie zero waste shampoo bars! Een win-win als je het ons vraagt!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ethique (@ethiqueworld) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ethique (@ethiqueworld) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Shampoo Bars Nederland (@shampoobars.nl) op

Meer over crosspromo

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video