Voor eens en voor altijd: zo spreek je gnocchi, moelleux en deze andere foodtermen uit ...

Print
Voor eens en voor altijd: zo spreek je gnocchi, moelleux en deze andere foodtermen uit ...

Foto: Shutterstock

Moelleux, prosciutto, hummus, ... 't Zijn heerlijke dingen waar we onze maag maar al te graag mee vullen, maar het is vaak een hele opgave om dit voedsel juist uit te spreken. Is het nu 'njokkie' of 'gnotsjie'? We maken het meteen voor eens en altijd duidelijk, zo spreek je de volgende foodtermen uit:

Paprika

Nee vriendjes, de 'pa-prika' zit niet in ons team, enkel 'paa-prika' is juist en toegelaten. 

 

Latte macchiato

Coffeelovers, volgende keer weet jij de barista te imponeren met jouw perfecte uitspraak. Zeg voortaan 'makkiato' en niet 'masji-ato'.

 

Prosciutto

Italiaans eten is altijd een feest, al is het taaltje niet altijd even gemakkelijk om uit te spreken. Het is niet 'proskiejuutoo', maar wel 'proosjoetoo'.

 

Moelleux

Het water loopt al in de mond als we er nog maar aan denken. Wil je punten scoren bij de ober? Zeg dan 'mwaaleu' en niet 'mwaajeu'.

 

Bruschetta

Ook bruschetta is er eentje die bij velen nog niet helemaal goed op de tong ligt. 'Bruusketta' is correct, dus vergeet maar snel die 'bruusjetta'.

 

Gnocchi

'Knjotsie' of 'gnotsjie', het klinkt al bijna alsof iemand met een verkoudheid gezondheid wil wensen. Er is maar één juiste uitspraak voor deze foodterm en dat is 'njokkie'.

 

Hummus

Hoor jij tot team 'hoemoes', goed zo! Jij weet hoe je die geplette kikkererwten juist moet uitspreken. Vergeet dus maar snel 'hummus', want dat klinkt niet helemaal correct.

 

Quinoa

Quinoa blijft een moeilijk geval. Heel wat mensen zeggen steeds 'kwienooja', maar je spreekt het uit als 'kienwah'.

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video