Last van statisch haar? Dit is dé oplossing!

Print
Last van statisch haar? Dit is dé oplossing!

Foto: Shutterstock

Winter, dat betekent dikke truien en helaas ook vaak een kapsel waarbij het lijkt dat je je vingers even in het stopcontact hebt gestoken, of beter gezegd statisch haar. No worries, want met deze simpele trucjes is jouw haar in no time weer gefixt, let maar op!

Kies de juiste borstel

Om statisch haar tegen te gaan zijn een plastieken of en metalen borstel een no go. Om je haar weer deftig in shape te krijgen, is het belangrijk om een borstel met echt haar of nylon te gebruiken. Tip! Spuit eerst wat haarlak op je borstel. Je zal zien dat die elektriciteit in één, twee, drie verdwijnt. 

Bye bye synthetische kleren 

Wil je zonder ontplofte coupe de deur uit? Laat die synthetische kleding dan maar even in de kast liggen tot deze zomer. Van zodra het een droog en koud weertje is, haal je beter een katoenen kledingstuk uit je kast. Synthetische kleding heeft namelijk extra negatieve lading wat zorgt voor nog meer statisch haar en dat willen we ab-so-luut vermijden.

Droogkastdoekjes

Je kent ze vast wel, die doekjes die je bij de was steekt waardoor je kleding lekker gaat ruiken. Wanneer je met zo'n doekje over je haar wrijft, is het binnen de vijf minuten niet meer statisch, raar maar waar.

Was je haar een keertje minder 

Wie z'n haar vaak wast, zal sneller droger haar krijgen met als gevolg: statisch haar. Het is dus geen slecht idee om in de winter af en toe eens een wasbeurtje over te slaan. Haal die bus droogshampoo maar al boven! Je zal zien dat je veel minder last hebt van statisch haar, yay!

Gebruik vochtinbrengende producten

Statisch haar krijg je vaak in de winter door de droogte. Belangrijk is dus dat je je haar goed voedt met haarverzorging. Trakteer je lokken bijvoorbeeld iedere week op een hydraterend haarmasker en je zal zien dat je haar minder snel statisch wordt. 

 

 

 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video