Mmm! Ook Mora brengt een vegetarische frikandel op de markt

Print
Mmm! Ook Mora brengt een vegetarische frikandel op de markt

Foto: Mora

Weg met de frituurfrustraties van heel wat vegetariërs! Snackfabrikant Mora – je weet wel, van ‘Mmm! Mora’ – brengt na de vegetarische bitterbal en plantaardige kipkorn nu ook de meest bestelde frituursnack in een vleesloze versie uit: de vegetarische frikandel.

De frikandel of curryworst is énorm populair onder de Belgische frituurgangers, dus waarom moesten we dan zo lang op een vegetarische versie wachten horen we je denken. “Lastig, lastig”, liet oprichter Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager, waarmee Mora samenwerkt, zo’n anderhalf jaar geleden weten. “We zijn ermee bezig. Hij moet meteen goed zijn, meteen de beste zijn qua smaak en structuur. Het lijkt simpel, maar in die zin is frikandel niet het makkelijkst om vega te maken.”

De opdracht lijkt alvast gelukt, want de snack werd op de horecabeurs in Amsterdam naar binnen geschrokt. De vleesloze variant wordt, net zoals een gewone frikandel, op smaak gebracht door soja en kenmerkende kruiden en is sinds eind vorig jaar verkrijgbaar in verschillende Belgische frituren.

 

VEGA FRICK

Al was Flexitarian Bastards de eerste die het frituuraanbod voor vegetariërs verruimde met een veggie curryworst. Meer nog, hun Vega Frick bevat slechts 74 calorieën en 0,5 gram vet, in vergelijking met de vlezige versie, die tegen de 200 calorieën telt en maar liefst 18 gram vet.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video