Geen miskopen meer! Asos toont met ‘See My Fit’ kledingstukken op 16 verschillende lichaamstypes

Print
Geen miskopen meer! Asos toont met ‘See My Fit’ kledingstukken op 16 verschillende lichaamstypes

Foto: Asos

Niets irritanter dan zo goed als twee dagen bij je voordeur te kamperen, wachtend op dat nieuwe jurkje, om vrijwel meteen tot de conclusie te komen dat je de verkeerde maat besteld hebt. Gelukkig is dat binnenkort verleden tijd dankzij Asos, want de populaire webshop lanceerde ‘See My Fit’ waardoor je kledij op verschillende lichaamstypes kunt bekijken.

Weet jij ook nooit welke maat te bestellen op een webshop? Je bent niet alleen! Online kledij shoppen is altijd een wilde gok. Maar Asos heeft een oplossing voor dat probleem gevonden. De internationale webshop lanceerde recent ‘See My Fit’, een augmented reality-tool waarmee je een kledingstuk in verschillende maten en op mensen met een verschillende lichaamsbouw kan bekijken.

 

Shoppers kunnen kiezen uit maar liefst 16 modellen, met maatje 32 tot 46 en verschillende lengtes. Asos zet daarmee niet enkel een stap in de goede richting wat body positivity betreft, maar wil tegelijkertijd ook de eindeloze retourzendingen inperken. Dat scheelt niet enkel een hoop minder werk, maar leidt er ook toe dat er minder vervuilende bestelwagens op de weg hoeven.

Voorlopig wordt de tool nog volop getest, en kun je momenteel maar een vijftigtal jurken op verschillende lichaamstypes bekijken. Maar fashionista’s zijn alvast laaiend enthousiast over het concept. 

 

 

 

Meer over shoppen

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video