Wereldbekende Nederlandse Youtube-ster Nikkie Tutorials out zich na chantage: “Ik ben transgender”

Print
Wereldbekende Nederlandse Youtube-ster Nikkie Tutorials out zich na chantage: “Ik ben transgender”

Foto: Isopix

De Nederlandse Youtuber en visagiste Nikkie Tutorials (25), die dankzij haar miljoenen volgers wereldbekend is, onthulde gisteren in haar nieuwste Youtube-video dat ze transgender is. “Ik ben in het verkeerde lichaam geboren”, getuigt ze.

Wie al eens graag ‘plamuurt’ in de badkamer, heeft ongetwijfeld al een video van Nikkie de Jager gezien op Youtube. Met een kleine 13 miljoen volgers inspireert de beautygoeroe wekelijks haar ‘glow babies’ – zoals ze haar kijkers noemt – met allerhande make-uptutorials. Ze werkte onder andere ook al samen met celebrities zoals Kim Kardashian, Lady Gaga en Katy Perry. Maar wie de titel van haar meest recente video spot, heeft vrij snel door dat het deze keer niet om een make-up palette gaat.

 

I’M COMING OUT

In ‘I’m Coming Out’ begint de blondine haar verhaal door te vertellen dat ze een hekel heeft aan labels. “Het is 2020 en ik wil het jaar beginnen met de waarheid”, gaat ze verder. “Ik kan niet geloven dat ik dit vandaag aan jullie ga vertellen. Maar wat voelt het goed om dit te zeggen. Het is tijd om los te laten en eindelijk vrij te zijn. Toen ik jong was, ben ik geboren in het verkeerde lichaam. Wat wil zeggen dat ik dus transgender ben.”

In de rest van de video vertelt een duidelijk geëmotioneerde Nikkie dat ze zich al op zeer jonge leeftijd een meisje voelde en dankzij een uiterst begripvolle moeder op haar zevende al jurkjes droeg en op haar veertiende aan haar hormoonbehandelingen kreeg. Op haar negentiende onderging ze haar geslachtsoperatie. “Ik ging in transitie tijdens YouTube en veranderde in mezelf terwijl jullie mij al volgden.’’  

 

CHANTAGE

Verder heeft Nikkie het meer dan eens over het moment waarop ze met dit nieuws naar buitenkomt. Ze vertelt dat ze altijd de intentie heeft gehad om de waarheid met iedereen te delen, maar het zelfgekozen moment haar ontnomen werd. “Ik ben gechanteerd door mensen die mijn verhaal wilden vertellen aan de media. In het begin was het angstaanjagend om te weten dat er zo’n kwaadaardige mensen bestaan. En ik weet dat jullie nu aan het kijken zijn. Ze vertelden me dat ze het nieuws naar buiten wilden brengen omdat ik de waarheid niet wou zeggen of dat ik bang was dat mensen te weten zouden komen wie ik echt was. Maar ik ben niet bang”, gaat Nikkie moedig verder. Op dat moment steekt ze ook haar middenvinger op naar de camera. “Deze is voor jullie.”

Ze eindigt haar video met de boodschap: “Vandaag is de dag, ik ben vrij.”

Meer over celebrity

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video