BEWEZEN! Je vriend is meer dan 380 keer per jaar selectief doof

Print
BEWEZEN! Je vriend is meer dan 380 keer per jaar selectief doof

Foto: Shutterstock

'Schat, zet jij nog even de vuilbakken buiten?' of 'breng je de wasmand mee naar beneden?', het zijn van die dagelijkse vragen waar jij als vrouw vaak weinig reactie op terugkrijgt. Als we denken dat onze partner ons weer voor de zoveelste keer compleet aan het negeren is, hebben we het deze keer mis. Het heeft allemaal te maken met hun selectief gehoor.

Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de vrouwen overtuigd is dat hun partner selectief doof is. Het hele jaar door gebeurt het zo'n 388 keer dat de mannelijke wederhelft niet hoort wat hun vrouw zojuist gezegd heeft. Wie denkt dat het komt door luiheid, heeft het mis. Je vriend negeert je niet opzettelijk!

Scrivens Hearing Care die het onderzoek uitvoerde, stelde vast dat 40% van de ondervraagden overtuigd is dat hun partner ernstige gehoorproblemen heeft. Dit kan trouwens volgens audiologe Kirran Saimbi een eerste aanleiding zijn tot doofheid, jawel!

Niet alleen mannen, ook vrouwen kampen met dit probleem. Toch hebben zij er maar 339 keer per jaar last van, al die andere keren, hebben ze er ongetwijfeld een bewuste reden voor om het niet gehoord te hebben... ;-) 

Relativeer het de volgende keer dan maar gewoon wanneer je partner weer eens niet geluisterd heeft, hij/zij kan er helaas pindakaas écht niets aan doen

 

 

Meer over crosspromo

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video