Ongezien! Prins Harry en Meghan Markle zetten stap terug uit het Britse koningshuis

Print
Ongezien! Prins Harry en Meghan Markle zetten stap terug uit het Britse koningshuis

Foto: Photonews

Terwijl wij onze zelf opgelegde goede voornemens als drastisch vinden, zetten ook Prins Harry en Meghan Markle het jaar in met een radicale beslissing. Het koppel kiest ervoor een stap terug te zetten uit het Britse koningshuis. Dat maakten ze gisteren zelf bekend via Instagram.

Wie het Britse royaltykoppel volgt op Instagram zag gisterenavond een gelukzalige foto van Prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle op Instagram passeren. Niets aan de hand op het eerste gezicht, maar het was de bijgaande boodschap die Engeland meteen in rep en roer zette:

“Na maandenlang nadenken en interne discussies hebben we besloten om een nieuwe, meer progressieve rol te creëren binnen deze instelling", luidt de officiële mededeling. "We zijn van plan een stap terug te zetten als senior leden van de koninklijke familie en willen financieel onafhankelijk worden, terwijl we wel Hare Majesteit blijven steunen. We proberen nu onze tijd te verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika.”

“Deze geografische balans stelt ons in staat om onze zoon op te voeden met een waardering voor de koninklijke traditie waarin hij werd geboren, terwijl onze familie ook de ruimte krijgt om zich te concentreren op het volgende hoofdstuk.” Zo zouden de hertog en hertogin van Sussex een liefdadigheidsinstelling oprichten, waarover later meer details volgen.

 

 

TELEURGESTELD

De aankondiging laat heel wat Britten teleurgesteld en bedroefd achter, waaronder ook koningin Elizabeth, die volgens de media niet op de hoogte zou geweest zijn van deze beslissing. Het koningshuis liet in een officieel bericht dan ook weten dat de gesprekken met de hertog en hertogin van Sussex nog niet voorbij zijn.

 

MEGXIT

De bekende Britse journaliste Katie Hopkins lanceerde zelfs een nieuwe term: na de Brexit, hebben we nu ook de Megxit. Een gemene hashtag die het onbegrip van heel wat Britten kadert. Ze snappen niet het koppel weigert om simpele taken te vervullen zoals glimlachen naar de camera, verschijnen op events en hier en daar eens een goed doel bezoeken.

 

Al kan niet ontkend worden dat het een zwaar jaar was voor Prins Harry en Meghan Markle. Bij iedere kans dat de media kreeg, werd de hertogin in een slecht daglicht gesteld. Prins Harry schreef daaromtrent al een open brief waarin hij aankaartte het grondig beu te zijn dat zijn vrouw en de moeder van zijn zoontje Archie het slachtoffer is van pesterijen. Ook Meghan zelf gaf al in een aantal interviews aan dat het niet goed gaat met haar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ITV News (@itvnews) op

 

Meer over celebrity

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video