Kijk eens aan, deze plant is niet dood te krijgen!

Print
Kijk eens aan, deze plant is niet dood te krijgen!

Foto: Bloomscape

Om je interieur helemaal on point te hebben, zijn planten een musthave in huis. Toch is het voor velen van ons niet evident om deze eyecatchers in leven te houden. Al snel vergeten we ze water te geven en voor je 't weet is het zo ver en zijn ze zo dood als een vis, zonde. Om dat scenario voor eens en voor altijd te vermijden spurt jij vandaag nog naar de winkel om een graslelie te kopen.

De graslelie, of zebragras voor de vrienden, is een plant die helemaal niet veel zonlicht nodig heeft. Best zet je hem ergens in de schaduw om te voorkomen dat de topjes van de bladeren bruin worden, want dat willen we niet. Je zal beloond worden voor je goede zorgen wanneer deze kamerplant beslist om witte bloempjes te laten bloeien. Dat gebeurt wanneer deze plant in indirect zonlicht staat, check!

Daarnaast heeft deze vriend helemaal niet zo veel water nodig, ideaal voor die vergeetachtige plantenliefhebbers onder ons. In de zomer is één keertje water geven voldoende. Tijdens de wintermaanden wanneer het buiten wat kouder is hoef je er zelfs maar dubbel zo weinig aan te denken. Wanneer je hem één keer op de twee weken water geeft, zal je deze vriend al zeer tevreden houden.

Bovendien is de graslelie de perfecte plant om op te hangen aan je plafond. Met z'n weelderige bladeren weet deze plant je interieur helemaal op te pimpen.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video