Platte buik! Met deze poepsimpele voornemens zijn die eindejaarskilo's er weer af in no time

Print
Platte buik! Met deze poepsimpele voornemens zijn die eindejaarskilo's er weer af in no time

Foto: Pinterest

De kroketten, salamihapjes, dipsausjes en gebakjes die de voorbije weken op tafel zijn gekomen hebben zich vereeuwigd op ons buikje en daar willen we in 2020 zo snel mogelijk weer vanaf. Een jaarabonnement in de fitness mag dan wel bovenaan je lijstje "goede voornemens" staan, maar enkele easypeasylemonsqueezy aanpassingen in je leven kunnen eigenlijk net zoveel betekenen!

ONTBIJT

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en zet de toon voor de komende 24 uur. Daarom is het belangrijk om bij je ontbijt extra goed op te letten. Je mag veel eten aan de ontbijttafel, maar wat je eet is wel van belang. Als je bij de start van de dag al "iets verkeerds" eet, zal afvallen moeilijk worden. Kies daarom voor een eiwitrijk ontbijt met veel noten, zaden, pitten of een eitje. 

GEEN LATE NIGHT SNACKS

Na het avondeten en tot drie uur voor je nachtrust zou je maag eigenlijk leeg moeten blijven. Dat betekent dat jij de late avondsnacks die je soms voor je schoonheidsslaapje nog durft binnen te smikkelen nu moet laten gaan. Al kan je ze ook gewoon wat vroeger in je mond proppen, toch? 

DOE GEEN HONGERIGE BOODSCHAPPEN

Trek nooit - maar dan ook nooit - met een hongergevoel naar de supermarkt. Je zal gegarandeerd bezwijken voor die chips en chocoladekoekjes. Inkopen doen na het sporten is daarentegen wél een goed idee. Die bijnadoodervaring op de loopband zit namelijk nog iets te vers in het geheugen om jezelf weer te laten gaan op de snoepafdeling. 

STOP TE DENKEN DAT VERSE FRUITSAPPEN VETARM ZIJN

Natuurlijk zit een glas verse fruitstap vol vitaminen, maar er zitten ook net zoveel calorieën in als in een glas cola. Vruchtensappen uit verpakkingen zijn dus volledig uit den boze! 

DRAAG STRAKKE KLEDIJ

Trek die skinny jeans en dat korset maar aan! Wanneer je strakke kledij draagt zal je je sowieso sneller gevuld voelen, omdat de rekbaarheid van jouw voorraadkast - aka je buik - wordt beperkt. Geen gevaar, dus, om je voor de zoveelste keer weer te overeten! 

BIJ HET OPSTAAN TWEE GLAZEN WATER DRINKEN

Oh zo gemakkelijk en oh zo effectief. Tijdens het slapen verlies je een hoop vocht. Door direct twee glazen water te drinken zorg je ervoor dat je lichaam kan doen wat het moet doen: de verbranding op gang brengen. En zeg nu zelf: hoe denk je af te slanken als je nog geen twee glazen water kan drinken? 

VIND EEN AFSLANKBUDDY

Niets vervelender dan het lijdensproces helemaal alleen te moeten doorstaan. Zoek - lees: verplicht - iemand uit je omgeving die ook wel wat kilootjes minder zou willen. Zo kunnen jullie elkaar motiveren en inspireren. En als het even moeilijk wordt weet je bij wie je terecht kunt!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video