Met deze rosé Gummybeertjes weet jij je gasten te verrassen op het nieuwjaarsfeestje

Print
Met deze rosé Gummybeertjes weet jij je gasten te verrassen op het nieuwjaarsfeestje

Foto: Pinterest

Wanneer de champagne ontpopt, verschijnen al snel de gekende bladerdeeghapjes op tafel. Een traditie die we in 2020 heerlijk gaan verbreken. Wat dacht je van alcoholische gummybeertjes? Jawel! Het is easy peasy om te maken en je zult je gasten versteld laten staan met je creativiteit. Je kan ze simpelweg in een schaal op tafel zetten, maar wanneer je enkele beertjes aan je glas champagne toevoegt, wordt het helemaal een feest.

 

Ingrediënten (voor 30 beertjes)

  • 2 koppen (240 ml) rosé 

  • 50g gelatinepoeder(50 g)

  • 200g suiker

  • een druppeltje rode/roze voedingskleurstof 
     

Recept

  1. Giet 1 kop rosé (240 ml) in een steelpan en zet het op een middelhoog vuur.
  2. Breng de rosé zo'n vijf minuten de kook tot de vloeistof voor de helft is afgenomen.
  3. Haal de pan van het vuur.
  4. Meng de andere kop rosé met het gelatinepoeder.
  5. Laat het vijf minuten trekken tot het geheel een dikke massa  wordt.
  6. Voeg het gelatinemengsel toe aan de rosé die zojuist gekookt heeft.
  7. Voeg vervolgens de suiker toe en zet de pan op een middelhoog vuur.
  8. Let op dat het niet gaat koken!
  9. Wacht zo'n vijf minuten tot de gelatine volledig is opgelost.
  10. Het mengsel moet uiteindelijk een stroperige samenhang krijgen zoals siroop.
  11. Haal de pan van het vuur en voeg eventueel een druppel voedingskleurstof toe.
  12. Gebruik een spuitje of knijpfles om de vloeistof te verdelen over de siliconen vormen.
  13. Laat de vormpjes zo'n anderhalf uur afkoelen.
  14. Haal de beertjes vervolgens voorzichtig uit de vormen.
  15. Voeg ze toe aan je drankje of serveer ze in een schaal.

Genieten maar!

 

 

 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video