Yes girl! Met deze gezichtsmaskers ga jij stralend het nieuwe jaar tegemoet

Print
Met al die kerst- en nieuwjaarsfeestjes krijgt ons lichaam heel wat te verduren deze dagen. We eten net dat beetje meer, we gaan laat naar bed en feesten er op los. Tijd dus om ons gezicht te verwennen met een gezichtsmasker. Bye bye droogheid en puistjes!

Je eigen gezichtsmasker maken is helemaal niet moeilijk. De meeste ingrediënten heb je vaak al standaard in huis liggen. Mocht je te veel gemaakt hebben, kan je dit steeds 24u in de koelkast bewaren en er de volgende dag nogmaals plezier aan beleven, wat een feest.

Bananenmasker voor een doffe huid

Banaan zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd geraakt en terug vochtiger gaat aanvoelen, ideaal na een heftig familiefeestje.

Hoe te maken? Men neme één rijpe banaan, één theelepel honing en een paar druppels limoensap. We prakken alles tot een lekker fruitpapje en smeren het vervolgens op ons gezicht. Laat het masker zo'n vijftien minuten intrekken en spoel vervolgens zorgvuldig af met lauw water. Hello new me! 

 

 

Avocadomasker voor een droge huid

Avocado is niet enkel goed voor je maag, ook je gezicht gaat er van stralen. De vrucht bezit verschillende efficiënte oliën met een positieve werking, ideaal! Doordat het een zeer vette structuur heeft, helpt het de droge huid te voeden.

Hoe te maken? Meng een halve avocado met een eetlepel honing. Prak de avocado fijn tot je een smeuïge massa krijgt. Dat kan je vervolgens op je gezicht smeren en zo'n 20 tot 25 minuten laten zitten. Verwijder het masker nadien zorgvuldig met lauw water et voilà, een hele nieuwe jij staat daar te shinen.

 

 

Aardbeienmasker voor de reiniging van een vette huid

Een aardbeienmasker is niet enkel fijn om op je gezicht te smeren, bovendien ruikt het ook heerlijk. De rode vrucht zal er voor zorgen dat je vette huid netjes gereinigd wordt en dat je poriën verkleinen, als dat niet fantastisch klinkt!?

Hoe te maken? Meng vijf aardbeien, één eetlepel yoghurt en één theelepel honing. Prak de aardbeien netjes fijn tot je iets smeerbaar krijgt, en smeren maar! Laat het masker zo'n tien minuten intrekken en spoel het vervolgens af.

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video