Zo maak jij de lekkerste chocoladegelukskoekjes met fashionable spreuken voor 2020

Zo maak jij de lekkerste chocoladegelukskoekjes met fashionable spreuken voor 2020

Foto: ohmyfoodness.nl

Bij oudjaar horen obviously Fortune Cookies, oftewel gelukskoekjes, die kleine krokante koekjes in de vorm van een halve maan. Binnenin zit een papiertje met een boodschap opgeschreven: een gelukwens, een waarschuwing of voorspelling. Tegenwoordig vind je ze in elke winkel, maar het is natuurlijk vele leuker dat je ze zelf kan maken met een eigen persoonlijke boodschap erop.

Geen idee wat te schrijven? Misschien vind je hier wat fashionable inspiratie ... 

"Darling, you're looking perfect."

"You weren't a shopaholic last year, you were helping the economy. Keep up that spirit in 2020."

"Life is short, so buy the shoes."

"Every day is a fashion show, the world is your runway."

"Advice for 2020: make shoe contact before eye contact."

"2020 will be a party, dress like it."

 

Men neme ...

Koekjes

  • 5 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 2 theelepels vanille extract
  • 50 gram roomboter op kamertemperatuur

Topping

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram melkchocolade

 

We maken het als volgt...

Koekjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de papiertjes met wensen voor in de koekjes. Knip strookjes van ongeveer 5cm lang en schrijf daarop een wens.
Klop de eiwitten stijf met een mixer en voeg langzaam de suiker toe.
Als de suiker is opgenomen voeg je beetje bij beetje de bloem toe en vervolgens ook het vanille extract en de boter.
Je beslag is klaar. Bekleed de bakplaat met bakpapier en teken met behulp van een mok rondjes op het bakpapier.
Lepel op ieder rondje een beetje beslag (ongeveer 2 theelepels) en smeer uit tot het rondje gevuld is.
Herhaal dit met alle rondjes en schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 10 minuten.
De koekjes zijn klaar als ze een mooi bruin randje hebben.
Haal de koekjes uit de oven en steek er 1 los van het bakpapier.
Zorg dat je een ander vel bakpapier klaar hebt liggen om het koekje op te vouwen.
Zorg dat er een mok klaar staat om de vouw af te maken.
Let een strookje papier met wens op het koekje, vouw het koekje voorzichtig dubbel.
Duw vervolgens op de rand van de mok de hoeken van het dubbelgevouwen koekje naar beneden.
Laat de gevouwen koekjes afkoelen op de bodem van een glas of in een cupcakebakvorm, zo behouden ze hun vorm.
Herhaal dit met alle koekjes.

TIP! Bak niet te veel koekjes in één keer omdat je snel moet werken als je ze uit de oven haalt.
Het vouwen gaat namelijk minder makkelijk als ze afgekoeld zijn (en ze breken/scheuren dan wat makkelijker).

 

Topping

Smelt allebei de soorten chocolade au bain marie.
Dip de koekjes in de chocolade en leg ze vervolgens op een stuk bakpapier op een bakplaat.
Om de koekjes extra te versieren, doe je wat van de gesmolten chocolade in een spuitzak en knip je het puntje eraf.
Vervolgens kun je alle koekjes versieren op jouw manier.
Zet de bakplaat met alle koekjes in de koelkast zodat de chocolade weer hard wordt.

 

Recept van www.ohmyfoodness.nl

 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video