'Friends' kerst marathon! Dit zijn alle Friends-afleveringen waarin het ook kerst en nieuwjaar is

Print
'Friends' kerst marathon! Dit zijn alle Friends-afleveringen waarin het ook kerst en nieuwjaar is

Foto: Pinterest

Niets beters om de laatste dagen van het decennium mee te vullen dan met een 'Friends'-marathon en nu het toch 'the season to be jolly' is, wil je toch niet uit de toon vallen, zeker? Wij zetten even alle holiday-themed afleveringen van Friends op een rijtje, zodat die marathon alsnog kan doorgaan zonder de kerstsfeer te verdelgen!

SEIZOEN 1, AFLEVERING 10: "THE ONE WITH THE MONKEY"

Het zestal maakt een deal dat ze Nieuwjaar zullen vieren zonder date, maar ze breken - uitgezonderd Ross- allemaal het pact. Hij vindt er niks beters op dan een aapje aan te schaffen die zijn date voor het eindejaar zal zijn. 

Niet te missen side note: als je deze aflevering op 31 december om 23u38 en 31 secnden afspeelt, zullen de personages samen met jou aftellen. 'Cause there ain't no party like a Friends countdown party! 

 

SEIZOEN 2, AFLEVERING 9: "THE ONE WITH PHOEBE'S DAD"

Monica en Rachel organiseren een eindejaarsfeestje, terwijl Phoebe de moed bijeen zoekt om haar vader voor kerst te bezoeken. Chandler en Joey geven enkele geschenkjes die meer op verloren voorwerpen lijken, zoals toiletbrilhoezen en condooms. 

 

SEIZOEN 3, AFLEVERING 10: "THE ONE WHERE RACHEL QUITS"

Joey heeft een jobje als kerstboomverkoper, maar daar heeft Phoebe het moeilijk mee. Ross breekt per ongeluk het been van een klein meisje en helpt haar vervolgens koekjes te verkopen. 

 

SEIZOEN 4, AFLEVERING 10: "THE ONE WITH THE GIRL FROM POUGHKEEPSIE"

Rachel haat het om tijdens de feestdagen single te zijn, dus ze overhaalt Chandler om haar te koppelen. Phoebe probeert - met de nadruk op probeert - een kerstliedje te schrijven en zingt het meesterwerkje op het einde van de aflevering. 

 

SEIZOEN 5, AFLEVERING 10: "THE ONE WITH THE INAPPROPRIATE SISTER"

Phoebe probeert geld te verzamelen voor het eindejaar ten voordele van 'the Salvation Army'.

 

SEIZOEN 5, AFLEVERING 11: "THE ONE WITH ALL THE RESOLUTIONS"

De groep neemt enkele goede voornemens voor 1999  - ja, dat is echt twintig jaar geleden *valt flauw*  -, maar deze aflevering bezorgt ons wél die scene waar Ross zijn lederen broek draagt! 

 

SEIZOEN 6, AFLEVERING 10: "THE ONE WITH THE ROUTINE"

Ross en Monica staan op scherp wanneer ze een danschoreografie mogen opvoeren tijdens de opnames van 'Dick Clark's New Year's Rockin' Eve'-show. Rachel, Phoebe en Chandler zoeken naar het kerstgeschenk dat Monica ergens in het appartement heeft verstopt. 

 

SEIZOEN 7, AFLEVERING 10: "THE ONE WITH ALL THE CANDY"

Monica prepareert eindejaarskoekjes voor de buren, maar die worden iets té enthousiast. Ross schenkt Phoebe haar eerste fiets. 

 

SEIZOEN 7, AFLEVERING 10: "THE ONE WITH THE HOLIDAY ARMADILLO"

Ross probeert aan zijn zoontje Ben uit te leggen wat Hanukkah is en koopt een armadillo-pak om hem enthousiast te maken voor het joodse feest. Fun fact: in bijna alle andere seizoenen zal je een menora-kandelaar in Monica's loft zien staan. 

 

SEIZOEN 8, AFLEVERING 11: "THE ONE WITH ROSS' STEP FORWARD"

Mona, de vriendin van Ross, wil graag een kerstkaart in naam van hun beiden uitsturen, maar daar is Ross nog niet klaar voor. In de plaats geeft hij haar een sleutel! 

 

SEIZOEN 9, AFLEVERING 10: "THE ONE WITH CHRISTMAS IN TULSA"

Chandler moet kerstmis in Tulsa vieren, waar Selma Blair met hem flirt. Gelukkig gaat het Chandler-Tulsahoofdstuk niet verder dan dat. Dit is eigenlijk de ultieme kerstaflevering, omdat die heel wat hilarische flashbacks naar de voorbije afleveringen bevat. 

Meer over films & series

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video