Halleluja! Voedingsexperts zweren bij deze remedie om je kater meteen weg te krijgen

Print
Halleluja! Voedingsexperts zweren bij deze remedie om je kater meteen weg te krijgen

Foto: Pinterest

Je ziet tijdens de feestdagen het glas liever halfvol dan halfleeg en het overkomt zelfs de beste: zat ik nu aan 8 of 18 glazen? Of waren het flessen? Woops! De avond van je leven was het, maar naar de nieuwjaarsbrunch bij de bomma kijk je nu minder uit. Een goed voornemen voor 2020: de volgende dag gewoooooon verder feesten zonder hoofdpijn en knoop in je darmen. En nee hoor, daar hoef je geen druppel cava voor te sparen. Met dit advies van voedingsexperts is je kater weg in no time en kan je gelijk verder feesten!

Allereerst zijn er enkele katermythes die we de wereld uit willen helpen alvorens we beginnen aan het echte werk! Deze zogezegde remedies tegen een kater zijn eigenlijk bewezen onzin: 

KOFFIE

Koffie geeft je wél meer energie, maar als je last hebt van hoofdpijn is het geen goed idee om aan de koffie te sippen. Het zal je hoofdijn net erger maken. 

BEGIN MET WAT JE GEËINDIGD BENT

Een glaasje cava bij het ontbijt om je kater tegen te gaan is ook niet altijd een excellent idee. Het zal je kater uitstellen, maar die zal nadien juist veel erger doorkomen. 

GOOI ER WAT ETEN BOVENOP

Je ontwaakt op je katerdag en snakt naar een pita met looksaus. Jammeeeeeuuurrrrr! Als je last hebt van een kater mag je niet zomaar eten waar je zoveel zin in hebt. Dit kan wel heel erg helpen als je een "fond'ke" wilt leggen vóór het uitgaan, maar van zodra je een kater hebt, zal het je vertering alleen maar extra werk geven. 

'S AVONDS GROTE JAN, 'S MORGENS DAFALGAN

Een pijnstiller kan zeker helpen, maar enkel om je hoofdpijn te bestrijden. Zeker als je misselijk bent, kan je best een andere remedie voor je kater bedenken! 

Wat staat er dan best wél op het menu? Voedingsexperts staken de koppen bijeen en maakten een kant-en-klaar lijstje van wat je moet doen om van je kater af te geraken. Spoiler: it involves eating. 

EITJE 

Een eitje zit vol cysteïne, wetenschappelijke taal voor een stofje dat overblijvende toxische stoffen uit je lichaam schoonveegt. Gekookt, geroerd of geblancheerd... Je kater wegkrijgen is echt een eitje! 

FRUIT

Peren, bananen, appels... It's your call! Fruit zit boordevol vitaminen en geeft je dus veel energie. Bovendien helpt het met het verwijderen van gifstoffen die jouw zonden van de vorige avond in je lichaam hebben achtergelaten! 

DRINKEN

Je mag gelijk weer aan het drinken gaan, maar dan een tikkeltje anders *hehe*. Met water en kaliumhoudende dranken (melk, sportdrank...) ben je safe! 

LIMOEN

Water is voor de vissen? Voeg een schijfje limoen aan je water toe voor extra smaak én extra katerbestrijdende werkzaamheden! 

SPINAZIE

Spinazie brengt je niet alleen terug op kracht, maar is ook een helpende hand voor je lever. Elk bladje spinazie bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt om die hardnekkige katersymptomen te bestrijden! 

Meer over kerst

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video