HA! 7 redenen waarom single zijn tijdens de feestdagen een godsgeschenk is

Print
HA! 7 redenen waarom single zijn tijdens de feestdagen een godsgeschenk is

Foto: Pinterest

Je mag er zeker van zijn dat moemoe op het eerste familiediner al betreurt dat je nu nóg geen vriend hebt. "Op uwe leeftijd was ik al getrouwd met pépé he, kingd!" *Ugh* Je zal ook gegarandeerd een traantje wegpinken wanneer je nicht van haar lief de allernieuwste it-bag krijgt voor kerst. En oh ja, bij klokslag twaalf staat iedereen te zoenen en lig jij al straalbezopen in het decor. Maar afgezien van die kleine, verwaarloosbare, iniminitegenslagen, is single zijn tijdens de feestdagen eigenlijk een godsgeschenk en wel om deze redenen!

GEEN SCHOONFAMILIE

Ha-le-lujah! Je moet je nu geen hele avond inspannen om de perfecte schoondochter te spelen. Je moet ook niet langer deelnemen aan dat bizar kerstritueel van je ex-schoonfamilie en hoeft geen momenten met je eigen familie te missen om met een bende vreemdelingen te tafelen. En je schoonmoeder, die kan nu haar advies ook lekker voor zichzelf houden!

 

MINDER CADEAUS

Het bespaart je sowieso heel wat geld om niet telkens de feestvreugde van twee personen te moeten financiëren, maar wat echt een verlossing is, is dat je nu niet meer op zoek moet naar het kerstcadeau of the century! Zo blijven er ook weer enkele euro's gespaard om in jouw zelfappreciatiegeschenkjes te voorzien. 

 

JE KAN GERUST ZIJN DAT JE NIET DE HELFT VAN EEN KLEF KERSTKOPPEL BENT

Zelfs Valentijn kan niet tippen aan de klefheid die koppels uitstralen rond de feestdagen. Elk jaar weer moeten we braakneigingen onderdrukken wanneer sommige koppels elkaars mondhoeken verkennen onder de maretak. Jij hoeft nu niet meer te vrezen om semiverantwoordelijk te zijn voor dergelijke taferelen. En namens de voltallige single gemeenschap danken wij u! 

 

GEEN COMPLEXE AFSPRAKEN 

Elk jaar is het weer van dat: kletterende ruzie wanneer jullie afspreken waar je nu juist Kerstmis, Nieuwjaar en alles daartussen zal vieren. Zijn mamaatje heeft al traiteur besteld, maar jouw achterban was vorig jaar ook al tweede keuze. Geen keuzestress meer voor jou, want je viert alles gewoon lekker met jouw eigen familie en vrienden! 

 

JE HOEFT NIET MEER TE DELEN

Wanneer jij de dag nadien nog veertien kroketten aan je onderbuik ziet hangen en twee moëlleux op je billen, mag je even opgelucht ademhalen. Je eet zoveel je wilt, want niemand zal er wat van merken. Je hoeft ook niet langer alles te delen en kan eindelijk de Bourgondiër in jezelf helemaal loslaten op het buffet! 

 

JE HOEFT GEEN BLIJE CADEAU-ACT OP TE VOEREN

We kennen allemaal dat gevoel: je opent je pakje en denkt bij jezelf: "Ik maak vanavond nog een eBay-account aan." Een miliseconde later besef je dat je gezicht tot aan de grond hangt, dus ter compensatie start je de acteerprestatie van de eeuw om toch nog te doen alsof je het cadeau oké vindt. Vervolgens hang je onder lichte dwang een gigantisch schilderij van een formule 1 wagen boven je haardvuur. Nu je single bent kan jij je Hollywoodwaardig script rechtstreeks tussen de vlammen gooien, want van dit ongemak ben jij helemaal af! 

 

JE TREKT AAN WAT JE WILT

Rode lingerie met glitters en kerstballen die tussen je borsten hangen te bengelen? Dacht het niet. Jij kan in een bommaslip, een onesie met ponypantoffels van het eindejaar genieten! 

 

 

Meer over kerst

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video