Aangeboden door Miele

Kokerellen met Roger van Damme … en een slimme kookplaat

Krijg je al stress als je aan de menu’s en hapjes voor de feestdagen denkt? En heb je geen idee hoe je al die verschillende gerechten op één kookplaat kan klaarmaken? Sterrenchef Roger van Damme laat je alvast zien hoe je snel en eenvoudig op een inductiekookplaat feestelijke gerechten kan bereiden.

Keukeninnovaties die het leven echt makkelijker maken, dat is wat Miele met zijn nieuwe Generation 7000-toestellen doet. Zelfs een sterrenchef als Roger van Damme geeft de voorkeur aan veelzijdige en gebruiksvriendelijke keukentoestellen om zijn gerechten te bereiden. In deze video toont Roger van Damme hoe hij snel en eenvoudig op de FullSurface-kookplaat uit de Generation 7000-serie van Miele een feestelijk gerecht klaarmaakt.


Slimme kookplaat
Met een slimme kookplaat hoef je je niet druk te maken in het bereiden van een feestdiner. De FullSurface-kookplaat uit de Generation 7000-serie van Miele heeft onder meer een intelligente panherkenning die liefst acht verschillende potten of pannen kan herkennen. Hierdoor past de kookplaat zich automatisch aan zodat je een optimale energie-efficiëntie bekomt tijdens het koken.


Ook voor gewone maaltijden
Zelfs als je alleen maar tijdens de week voor je gezin kookt of met één pan of pot iets lekkers wil klaarmaken – zoals topchef Roger van Damme doet in de video om overheerlijke oliebollen te maken - helpt de FullSurface kookplaat je om snel iets klaar te maken.


Innovatieve technologieën
Dankzij innovatieve technologieën kan je met de FullSurface kookplaat een pot of pan snel naar een andere plek op de kookplaat schuiven zonder dat je de temperatuur opnieuw hoeft in te stellen. Of je kan de pan naar een zelf ingestelde warmhoud-zone schuiven zodat je gasten rustig hun voeten onder tafel kunnen schuiven. Al dat verschuiven op de kookplaat kan dankzij de SilentMove-technologie trouwens moeiteloos en geruisloos. En niet onbelangrijk voor de designliefhebbers: de FullSurface kookplaat heeft een strakke vormgeving en is supermakkelijk schoon te maken.
 

Oliebollen met dipsaus

Ingrediënten (voor 10 personen)

  • 400 gram lauwe melk
  • 28 gram verse gist
  • 28 gram suiker
  • 35 gram eierdooiers
  • 55 gram eiwit
  • 460 gram bloem
  • mespuntje zout
  • bloemsuiker (voor de afwerking)

Bereidingswijze

  • Doe de melk, de gist en het vanillemerg in de mengkom van een keukenmachine of in een beslagkom.
  • Voeg al kloppend de suiker en de dooiers toe.
  • Klop het eiwit tot schuim en voeg dit eveneens toe aan het beslag.
  • Spatel er ten slotte de gezeefde bloem door.
  • Doe er een mespuntje zout bij en laat minstens 1,5 uur rijzen.
  • Verhit een pan met olie tot 180°C.
  • Schep een bolletje deeg in de pan.
  • Bak niet meer dan 4 of 5 bollen per keer, anders koelt het vet te veel af.
  • Zorg ervoor dat de bollen niet aan elkaar kleven.
  • Bak de oliebollen in vijf minuten gaar en laat deze uitlekken op keukenpapier.
  • Strooi flink wat bloemsuiker over de oliebollen voor het serveren.

Voor de dipsaus:

  • 100 gram yoghurt
  • 100 gram crèmekaas
  • 100 gram mascarpone
  • 20 gram limoensap
  • 50 gram bloemsuiker
  • zestes van limoen
  • 10 gram yuzusap

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten samen tot een homogene massa.
  • Serveer de dipsaus in kleine potjes bij de oliebollen.
  • Werk eventueel af met een mespuntje kaneelpoeder.

Meer weten over de innovatieve Generation 7000-keukentoestellen van Miele? Ontdek hier meer of kom langs in het nieuwe Miele Experience Center in Brussel.