Aangeboden door Miele

Zo maakt chef Roger van Damme van een aardappel een bijzonder feestgerecht

Aardappelen zijn niet weg te denken uit onze Vlaamse keuken. Al kan je er op culinair vlak heel wat meer mee doen dan je denkt. Sterrenchef Roger van Damme weet er zelfs op een heel eenvoudige manier een feestelijk hapje van te maken. Zijn geheim? Kaviaar en… een drukstoomoven.

Topchefs experimenteren graag met nieuwe smaken, nieuwe ingrediënten en nieuwe keukentechnologieën. Jaren geleden ontdekten zij al de voordelen van stoomovens. Maar technologie evolueert. Steeds meer chefs kiezen vandaag de dag voor een nieuwe generatie stoomovens: de drukstoomovens. Een grote troef van drukstoomovens, bovenop die van de ‘gewone’ stoomoven, is dat ze de bereidingstijd tot de helft kunnen verminderen. Ook thuis in je eigen keuken kan je dankzij de drukstoomoven uit het Generation 7000-gamma van Miele niet alleen sneller, maar ook net zoals een topchef koken: van een eenvoudige gezonde avondmaaltijd tot een feestelijk gerecht.


De voordelen van een stoomoven
Koken met stoom heeft tal van voordelen: het gaat snel, je gebruikt amper vetstoffen, de gerechten blijven sappig en behouden meer van hun voedingswaarden. De drukstoomovens van Miele heeft als extra troef dat het nog eens sneller gaat en gebruiksvriendelijker gebeurt. Kortom, met een drukstoomoven kan je je culinaire grenzen makkelijk verleggen zonder dat het je extra tijd of moeite kost.


Koken zoals Roger van Damme
Zelfs een gewone aardappel weet Roger van Damme om te toveren tot een feestelijk gerechtje. En dankzij de drukstoomoven gebeurt dit lekkerder, gezonder én sneller. In amper twaalf minuten gaart Roger van Damme zijn aardappelen met een drukstoomoven. Ook thuis kan je dit zo doen: plaats er nog een ovenschotel kip en groenten bij en je hebt in geen tijd en zonder gedoe een volledige, voedzame maaltijd voor je gezin op tafel staan.

Ook feestelijke gerechten bereid je er snel mee. Hierbij alvast wat inspiratie voor gezellige momenten.
 

Gevulde aardappeltjes met kaviaar

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram kleine aardappelen
  • 3 el zure room
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • enkele druppels citroensap
  • 1 doosje Royal Belgian Caviar
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  • Leg de aardappelen ongeschild in een stoomovenpan met gaatjes en besprenkel ze met olijfolie.
  • Stoom ze in de oven tot ze gaar zijn. (8-12 minuten op 120 graden afhankelijk van grootte)
  • Laat ze vervolgens wat afkoelen.
  • Snijd het hoedje van de aardappelen en hol ze uit met een parisiennelepel.
  • Meng de vulling van de aardappelen met de zure room, bieslook, het limoensap en een snuifje peper.
  • Vul de uitgeholde aardappels hier terug mee op.
  • Werk af met een lepeltje kaviaar.

Meer weten over de innovatieve Generation 7000-keukentoestellen van Miele? Ontdek hier meer of kom langs in het nieuwe Miele Experience Center in Brussel.