Aangeboden door Miele

Waarom topchef Roger van Damme voor een drukstoomoven kiest

Van een doordeweeks gerecht voor je gezin tot een feestdiner waar je gasten nog lang zullen over na praten, met een drukstoomoven in huis is dit zo klaargemaakt. Topchef Roger van Damme demonstreert hoe hij sneller, gezonder en lekkerder kookt dankzij een drukstoomoven.

Een gezonde en lekkere maaltijd op tafel zetten, hoeft niet altijd een gedoe te zijn. En veel tijd hoeft het ook al niet te kosten. Zo kan je met een drukstoomoven uit het Generation 7000-gamma van Miele in maar liefst de helft van de tijd een lekkere maaltijd tot zelfs een heus feestmenu op tafel zetten.


Sneller én gezonder
Topchefs maken graag gebruik van een drukstoomoven in hun professionele keuken. Zo demonstreert topchef Roger van Damme in bijgaande video hoe hij een overheerlijke aardbei-venkelconfituur klaarmaakt met behulp van zo’n drukstoomoven uit de Generation 7000-reeks van Miele. Hiermee slaagt hij erin om bijvoorbeeld aardbeien/venkel in de helft van de normale kooktijd lekker zacht te stomen. Niet alleen de tijdsbesparing is een groot voordeel, ook qua gezondheid levert het heel wat op. Hoe sneller groenten en fruit gegaard worden, hoe meer ze van hun voedingswaarden behouden.


Geheime keukenwapen
Al kan je met zo’n drukstoomoven natuurlijk nog heel wat meer. Doordat de binnenruimte drie niveaus telt, kan je er makkelijk een volledige maaltijd in bereiden met bijvoorbeeld vis, aardappelen en groenten. Handig voor wie na een drukke dag graag snel en zonder gedoe een voedzame maaltijd serveert. Dankzij het gebruiksgemak en de snelheid van een drukstoomoven, is het ook makkelijk om er hoogstaande culinaire gerechten tot zelfs feestmaaltijden mee te bereiden. Vandaar dan ook waarom een drukstoomoven al jaren het geheime keukenwapen is van topchefs.


Behulpzame keukenpartner
De drukstoomoven is slechts één toestel uit het Generation 7000-gamma van Miele. De suikersiroop voor de aardbeien-venkelconfituur bereidt Roger op een FullSurface-kookplaat. Die heeft een slimme panherkenning voor een precieze en energie-efficiënte opwarming. En dankzij het gladde SilentMove oppervlak van die FullSurface kookplaat verschuif je de pannen tijdens het koken moeiteloos en geruisloos.
 

Aardbei-venkelconfituur

Ingrediënten

  • 500 gram aardbeien
  • 700 gram venkel
  • 1 kg confituursuiker

Bereidingswijze

  • Stoom de confituurpotjes in de drukstoomoven 20 minuten op 100°C om ze te steriliseren.
  • Zet de potjes op een natte handdoek alvorens ze te vullen.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en doe ze in een stoomovenpan zonder gaatjes.
  • Voeg de venkel in reepjes en de confituursuiker toe.
  • Stoom 7 minuten op 100°C.
  • Roer alles goed door.
  • Stoom een tweede keer voor 7 minuten op 100°C.
  • Mix de massa met een staafmixer en schep het schuim er af.
  • Vul de potjes met de warme confituur.
  • Draai het deksel erop en laat ze omgekeerd afkoelen.

Een leuk label voor je confituurpot? Klik hier »

Meer weten over de innovatieve Generation 7000-keukentoestellen van Miele?
Ontdek hier meer of kom langs in het nieuwe Miele Experience Center in Brussel.