Glühweinen-weinen! Op deze top 10 magische kerstmarkten in binnen- en buitenland moet jij deze winter weinen!

Print
Glühweinen-weinen! Op deze top 10 magische kerstmarkten in binnen- en buitenland moet jij deze winter weinen!

Foto: Reizen Lauwers

De wintertijd is leuk om drie redenen: glühwein, vanillejenever en tartiflette. Ho-ho-hoor jij ook het kerstmarktseizoen naderen? Deze top 10 kerstmarkten in binnen- en buitenland mag je absoluut niet missen!

1. STOCKHOLM

Sneeuwfanaten die er zeker van willen zijn dat ze zich op een wit sneeuwtapijt kunnen bezatten trekken best richting het Hoge Noorden. De kerstmarkt van Stockholm is in december gegarandeerd sneeuwovergoten en wordt door kleurrijke Scandinavische architectuur omgeven. 

2. BERLIJN

De big city life voelt een pak kleinschaliger wanneer je de gezellige Berlijnse kerstmarkt bezoekt. Hier komt het dorpsbestaan in het midden van de stad tot leven. Berlijn bewijst dat traditioneel en hip wél samengaan met edgy boetiekjes overdag en 's avonds ervaar je de volle glorie van de traditionele Duitse kerstmarkt. 

3. KEULEN

Keulen is misschien wel de bekendste kerstmarkt in Europa en ver daarbuiten. Hier vind je de lekkerste kerstmarktdelicatessen - lees: tartiflette, bradwürst en reibekuchen! - en de leukste kerstgeschenkjes voor de thuisblijvers. De blikvanger is de reusachtige kerstboom die de hele markt bedekt met een lichtjestapijt! 

4. GENT

De Arteveldestad moet niet onderdoen voor al dat buitenlands schoon. Omgeven door de prachtige historische gevels van de Korenmarkt verdient deze kerstmarkt zeker een plaatsje in jouw agenda. Vanuit het lichtgevend reuzerad kan je ook een vogelzichtje over de hele kerstmarkt en de Gentse binnenstad meepikken en onder de stadshal kan je je wagen aan een toertje op de schaatspiste. 

5. PRAAG

De betoverende hoofdstad van Tsjechië is zeker een winterse citytrip waard. In de kouder wintermaanden is de grote kerstmarkt met een gigantische kerstboom in het centrum van de stad een must om te bezoeken. 

6. RIJSEL

Net over de Franse grens vind je een gezellige kerstmarkt in Rijsel. Je hoeft niet ver te reizen en toch heb je het gevoel dat je een kleine kersttrip in verre oorden doet. 

7. BRUGGE 

Het uithangbordje van ons land heeft het weer geflikt. Onlangs werd de Brugse scone nog verkozen tot één van de mooiste steden ter wereld, dus het kost geen moeite te begrijpen waarom dit idyllische plekje één van 's werelds meest magische kerstmarkten organiseert. 

Dit jaar introduceert het Venetië van het Noorden een nieuw concept onder de naam 'Wintergloed'. De schaatsbaan zal, in tegenstelling tot vorige jaren, niet meer op de Grote Markt te vinden zijn, maar wel op het Minnewater. Yep, dat hoor je goed! Een eccologische ijspiste die wordt vergezeld door een reusachtige winterbar. Ja, echt reusachtig. 300 vierkante meter drinkplezier. Ook nieuw zijn de twee lichtwandelingen die je doorheen Brugge kan maken! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door filipbil (@brugsevertellementjes) op

 

8. MUNCHEN

München herbergt een massa aan kerstmarktjes in elk deel van de stad vol charmante kraampjes die handmade houten kerstfiguurtjes verkopen. De caroussel vol lichtjes maakt het plaatje hier helemaal af!

9. BRUSSEL

De Brusselse kerstmarkt loopt bijna twee kilometer lang dwars door onze hoofdstad. Vertrekkend op de Grote Markt wandel je via de schitterend belichte Beurs richting het Sint-Katelijneplein. Ondertussen kan je genieten van warme chocolademelk, pannenkoeken en een prachtig muziek- en lichtspel. 

10. FRANKFURT

De kerstmarkten van Frankfurt verbinden het hart van de winkelstraten - waar wij dag en nacht vertoeven - met de Weihnachtsmarkt, waar het allemaal om te doen is. 

Meer over kerst

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video