De redactie van JaniTV tipt: je hebt niet geleefd zonder deze series te bingewatchen

Print
De redactie van JaniTV tipt: je hebt niet geleefd zonder deze series te bingewatchen

Foto: Pinterest

JaniTV, da's dagelijks heel wat straffe stylingtips, eersteklas beauty-advies en sensationeel celebritynieuws. Maar ook wij trekken na onze geklopte uurtjes naar huis om wat stoom af te blazen. JaniTV, da's ook chips eten tot we buikpijn krijgen, Netflix afschuimen naar intrigerende fictie en bingewatchen tot in het holst van de nacht. Uuuuuuren, daaaaaagen en maaaaaaanden intensief veldonderzoek later... Van ons voor jullie: de series die je ab-so-luut moet kijken om waardig te kunnen sterven!

 

LAURE 

ALL TIME FAVORITE: PEAKY BLINDERS

Topcast, geweldige soundtrack en prachtige cinematografie. Ieder shot kan je pauzeren en ziet eruit als een schilderij. I meaaaaan...

 

RUNNER UP: HOMELAND

Heeft heel veel jaren in mijn to-watch lijst gestaan, maar nooit echt de goesting gehad om te beginnen kijken. Tot ik het uiteindelijk deed en een rasechte bingewatcher werd.

UIT 2019: SEX EDUCATION

Hele frisse Britse coming-of-age reeks, met mijn all time favourite actrice Gillian Anderson (bekend van The Fall, ook een aanrader!).

GUILTY PLEASURE: CHATEAU MEILAND

“Tien uur, we gaan aan de wiii-jjjn!”. Niet veel programma’s doen me zo hard lachen.

NON-FICTIE: PLANET EARTH

Niets beter op zondagmorgen dan wat high quality natuurbeelden met de stem van David Attenborough. De scène met de paradijsvogels en hun paringsdans blijft een favorietje. 

 

HIDDEN GEM: BROADCHURCH

Op aanraden van een collega beginnen kijken en ondertussen al in de helft van het tweede seizoen beland. Ideaal voor fans van Britse politieseries (en David Tennant).

 

MARLIES 

ALL TIME FAVORITE: MIRANDA

Zo herkenbaar grappig, relativerend en feel good. Alleen maar bewondering voor de meest perfecte personages... En ik heb mijn kat Gary naar het personage Gary genoemd. 

RUNNER UP: HET EILAND

Deze bekijk ik geregeld terug. Eén van de beste dingen ooit gemaakt in Vlaanderen en ver daarbuiten.

UIT 2019: BODYGUARD 

Op een volledige (werk)dag uitgekeken. Waanzinnig spannend. 

GUILTY PLEASURES: CHATEAU MEILAND

NON-FICTIE: MASTERCHEF AUSTRALIA 

HIDDEN GEM: FRIDAY NIGHT LIGHTS

Een serie over een American footballcoach en zijn gezin in een klein stadje in Texas. Minder bekende reeks bij ons, maar absoluut de moeite waard!

 

 

HELEEN 

ALL TIME FAVORITE: FRIENDS

Als je deze serie nog niet 42 keer van voor naar achter en van achter naar voor hebt bekeken dan heb je echt onder een steen geleefd de afgelopen decennia. Friends zet je op wanneer je wilt ontspannen, lachen en relativeren. De verhaallijn zit boordevol vertrouwde elementen, maar blijft verrassen en het personage Ross is voor mij de vertolking van de eeuw. 

RUNNER UP: GAME OF THRONES

Niet alle acht seizoenen hebben mij even hard van mijn sokken geblazen, maar de hoogtepunten van de reeks zijn zó goed dat ik vergevingsgezind wil zijn. Je moet deze serie zien om te ontsnappen, de helft van de cast te zien sterven en eindelijk te bestellen dat vrouwen wereldleiders zijn. In het voorlaatste seizoen zie je het achterste van Jon Snow.

UIT 2019: CHERNOBYL

Met deze serie heb ik gerild, geweend en gesnakt naar meer. Een kille en korte reeks die je moet gezien hebben. Cinematografisch ijzersterk en fantastische acteerprestaties, maar niet voor de gevoelige kijker. 

GUILTY PLEASURE: KEEPING UP WITH THE KARDASHIANS

Ik volg de Kardashian zusjes al sinds Kylie Jenner nog nietige lippen had en Caitlyn Jenner nog Bruce heette. Er valt heel wat af te lachen bij deze serie en je hebt nog geen 3 hersencellen nodig om te kunnen volgen, maar toch leer je (het succes van) de Kardashianclan gaandeweg te waarderen en begrijpen. 

NON-FICTIE: RYTHM AND FLOW

HIDDEN GEM: HEARTLAND

Ik als paardenmeisje kijk al jaar en dag naar deze zeemzoeterige cowboyreeks. Verwacht vooral geen kogels die door de lucht vliegen en cowboys die vechtend door de modder rollen. Dit is een cowboyverhaal voor softies over liefde, vriendschap en familie. 

 

TIFFANY 

ALL TIME FAVORITE: FRIENDS

RUNNER UP: SEX AND THE CITY

4 hartsvriendinnen, kleren, schoenen, New York City en honderden legendarische quotes. Deze serie is al meer dan 20 jaar oud, maar is nog steeds uit het leven gegrepen. 

UIT 2019: BODYGUARD

GUILTY PLEASURE: QUEER EYE

Hoe kan je voor JaniTV werken en deze serie niét gezien hebben? Jani-waardige make-overs passeren hier de revue en ik kan niet beloven dat je het droog houdt. Je ogen, weliswaar. 

NON-FICTIE: THE SEPTEMBER ISSUE 

HIDDEN GEM: THE BOLD TYPE

Een waardige opvolger voor mijn all time favorite 'Sex and the City'! De serie toont hoe het er op de redactie van het vrouwenmagazine Scarlet aan toegaat en volgt het uitbundige leven van haar medewerksters. Jaja, mode, drama en - je raadt het nooit - knappe mannen verzekerd! 

 

Meer over films & series

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video