Zo blijven jullie beste vriend(inn)en, ook na je twintigste!

Print
Zo blijven jullie beste vriend(inn)en, ook na je twintigste!

Foto: Friends

In de lagere school schoven jullie onder hetzelfde schoolbankje en sindsdien zijn jullie niet meer bij elkaar weg te krijgen. Van geheimen, tot toiletbezoekjes, het laatste stukje appeltaart en zelfs William uit de vierde klas: alles deelden jullie. Maar zullen de plichten des levens die je in je twenties te wachten staan toch het tegenbewijs leveren voor "de vriendschapsband" van X!nk? Met dit advies maken jullie de tweede F in BFF helemaal waar!

Blijven praten, over alles! 

Cruciaal voor een eeuwige vriendschap is wederzijdse communicatie. Probeer een goed evenwicht te vinden tussen over je eigen zorgen praten en naar elkaar luisteren. Niemand wil levenslang opgescheept zitten met iemand die voortdurend over zichzelf praat en geen oor heeft voor andermans bekommernissen. 

Bergen verzetten om af te spreken

"Oh, we moeten echt nog eens afspreken!" "Ja, ik stuur u nog!" Biggest. Lie. Ever. Jij moet er bij jouw beste vriendin alles - ja, echt ALLES - aan willen doen om elkaar in levende lijve te zien. Date met je vriend? Annuleer. Je baas wil dat je overuren klopt? Neem ontslag. Het is niet langer de schoolbank die jullie bijeenhoudt, dus opofferingen zijn er om gemaakt te worden. Jouw Het initiatief moet ook van beide kanten komen! 

Deel dezelfde normen en waarden

Even ver, ver veeeeeeeeeeer in de toekomst kijken. Ook je mini me zal de allerbeste vriendjes worden met het nageslacht van je BFF. Dan is het natuurlijk een grote plus als je met dezelfde waarden en normen aan het opvoedingsproces begint. Je wil namelijk niet dat je ukkepuk met slechte manieren terug naar huis keert! 

Misgun elkaar nooit

Jij wil het beste voor de ander en omgekeerd. Jullie stimuleren elkaar om de beste versie van jezelf te zijn en helpen elkaar richting de top! 

Maak geen probleem over andere vrienden

Frealousy is real! Je voelt je een beetje onwennig wanneer je beste vriendin plots een nieuwe aanwinst heeft in haar vriendenboekje. Dat is een gezonde portie egoïsme, maar zorg dat het ook gezond blijft. Het is niet de bedoeling dat je ruzie gaat maken over andere vriendschappen. Dat zet de deuren naar een nieuwe BFF wagenwijd open! 

Maak voldoende plezier zonder drank

Natuurlijk is een avondje drinken tot we zinken toegelaten en wenselijk, maar bij je allerbeste vriendin is het belangrijk dat je niet veel nodig hebt om dolle pret te hebben. Je soulmate kent je vanbinnen en vanbuiten, dus je kan zonder - al te veel - problemen je wild side laten zien.

Samen op reis gaan

Samen reizen is de op één na grootste relatietest op aarde - Temptation Island staat op nummer één -. Als jullie zonder veel ruzie terug naar huis kunnen keren verdubbelt dat jullie kans op een ultieme vriendschap!

Zeg sorry

We maken allemaal fouten, dus jij en jouw vriendschappelijke wederhelft zullen mekaar ook af en toe een "sorry" verschuldigd zijn. Je hoeft niet te vrezen dat hij/zij je haat, want daarvoor ben je veel te belangrijk, dus wat heb je te verliezen? Hoogstens een tikkeltje trots. 

Respecteer elkaars keuzes

Vroeger hadden jullie inspraak in elkaars bedpraktijken, kledingstijl en studiekeuzes. Nu moet je wennen aan het idee dat je elk je eigen keuzes maakt en je pas ergens over uitspreekt wanneer de ander naar je advies vraagt.  

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video