Inpakken! De mooiste winterbestemmingen waar je kan slapen onder een glazen dak met zicht op de sterrenhemel

Print
Inpakken! De mooiste winterbestemmingen waar je kan slapen onder een glazen dak met zicht op de sterrenhemel

Foto: Courtesy Of Igloo Hotel Lyngen North

Winter is coming! Hoewel we doorgaans niet verlekkerd zijn op de koudste tijd van het jaar kunnen we gelukkig wel troost zoeken in een winterreisje. Bel je baas vandaag nog op om je laatste verlofdagen op te nemen, haal die skilatten van de zolder, check nog snel even de 5 gouden tips om een kampvuur te maken en laat je slaapmasker vooral thuis! Op deze winterbestemmingen slaap jij onder de sterrenhemel zonder bevriezingsverschijnselen!

PANORAMA GLASS LODGE IN IJSLAND

Op deze plek voelt het alsof je mijlenver van de beschaving en de bewoonde wereld slaapt, hoewel je in werkelijkheid amper twee uurtjes van Reykjavik verwijderd bent. In deze lodge kan je vanuit je bed tot in de jacuzzi rollen en daar urenlang het noorderlicht bewonderen. 

KAKSLAUTTANEN ARCTIC RESORT IN FINLAND

Ook hier kan je het noorderlicht zien zonder dat je tenen eraf hoeven te vriezen. Vanuit je knusse iglo kan je urenlang de melkweg instaren. Overdag kan je dan weer genieten van een sauna, plaatselijke delicatessen gaan proeven of een bezoekje brengen aan de rendierherders of Sami. 

TREEHOTEL IN ZWEDEN 

Je hoeft niet altijd zo ver van huis te zijn voor een uniek winterreisje onder de sterren. Een luxeboomhut in een Zweeds dennenbos heeft alles wat een dromerige wintervakantie vraagt! Dit hotel bestaat uit zeven boomhutten die elk een unieke vorm hebben. Zo kan jij ook hier vanuit jouw ufo of vogelnestje het noorderlicht zien! 

LYNGEN NORTH IN NOORWEGEN

Nabij de Noorse fjorden en Alpen bevindt zich deze idyllische hotelkamer. Deze iglo's met vloerverwarming en privébadkamer zijn de ideale plek om 's avonds onder het noorderlicht in te dommelen. Overdag staan er activiteiten als dogsledding en sneeuwscooter op de planning. 

NORTH POLE IGLOOS IN DE NOORDPOOL

Om het af te leren: eentje voor de poenscheppers! Dit zou misschien wel eens het meest exclusieve hotelkamertje ter wereld kunnen zijn, want je kan er enkel overnachten op aanvraag én in de maand april. Voor een bescheiden prijsje van €95.000 kan jij hier overnachten (camp manager, gespecialiseerde wildernisgids, chefkok en beveiliging inclusief). Naast een occasionele ijsbeer ben je de enige hotelgast die op de Noordpool verblijft. Een mens mag dromen, toch?  

Meer over Reizen

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video