Loopt alles de laatste tijd fout en voel je je wat depri? Het is de schuld van Mercurius

Print
Loopt alles de laatste tijd fout en voel je je wat depri? Het is de schuld van Mercurius

Foto: Shutterstock

Is het lot jou de laatste weken niet gunstig gezind, ligt je karma overhoop of lijkt het erop dat jouw geluksbrenger al z’n krachten verloren heeft? Loop je er met andere woorden wat depri bij? Dan kan dat weleens de schuld zijn van planeet Mercurius zijn. Lees even mee, we leggen het snel uit!

De Mercurius retrogade heet het fenomeen, en is momenteel een hot topic onder de astrologen. Specifiek gaat het om de beweging van de planeet, die nog tot 20 november retrogade loopt. Dat doet Mercurius zo’n drie keer per jaar, en dat ongeveer 24 dagen aan een stuk.
 

ACHTERUIT BEWEGEN

Niet dat wij het opmerken, maar Mercurius beweegt in de retrogade periode aan een iets tragere snelheid. En dat terwijl de planeet normaal gezien aan een hoge snelheid rond de zon draait. Meer nog, in de retrogade fase beweegt ze achteruit, om zich dan na een kleine drie weken terug om te draaien en weer volle gas vooruit te bewegen. Astrologen spreken van een optische illusie, maar wel eentje die psychologische veranderingen teweeg zou kunnen brengen. Dat komt omdat de planeet energie uitstraalt die ons tijdens die specifieke periode niet kan bereiken.

Gevolg: Mercurius zou verantwoordelijk zijn voor een chaotische periode met meer kwaaltjes en slecht nieuws. Dat komt omdat de planeet geassocieerd wordt met alles wat communicatie, het bewustzijn en denkprocessen betreft. Experten raden dan ook aan geen nieuwe projecten op te starten, geen contracten te tekenen of op vakantie te gaan. Doe het dus nog maar enkele dagen rustig aan!

 

Maar de Mercurius retrogade is niet enkel slecht nieuws. Het zou namelijk ook bevorderlijk zijn voor zelfreflectie, het stellen van levensvragen het ondergaan van psychologische overgangen.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video