Aangeboden door Miele

Combi-stoomovens. Topchefs zweren erbij. waar wacht jij op?

Niet iedereen heeft het talent of de tijd om elke avond een chefwaardige maaltijd op tafel te zetten. Maar wat als je dat ook zonder echt keukentalent en tijd zou kunnen? Een volledig en perfect bereid menu vraagt dankzij de automatische programma’s van Miele's Generation 7000 combi-stoomovens weinig meer dan die spreekwoordelijke ene druk op de knop.

Koken met stoom. In China doen ze het al duizenden jaren. Bij ons zag je een stoomoven 20 jaar geleden vrijwel enkel in de betere restaurants. Miele hielp dit toestel aan de doorbraak naar onze keukens. Nog een keukentoestel erbij? Niet noodzakelijk. Wie voor een combi-stoomoven kiest, krijgt al het vertrouwde van een klassieke oven, de vele voordelen van stoomkoken én de truc die echte chefs al jaren in hun repertoire hebben: combinatiegaren. Want die chefs weten dat het ultieme bak- en braadresultaat vaak een combinatie is van de juiste temperatuur met de juiste vochtigheidsgraad.

Haal een chef in huis
Chef Thomas Locus bereidt in de video een overheerlijke soufflé van speculaas en mandarijnen. Vanuit zijn jarenlange expertise kiest hij ervoor om de temperatuur, vochtigheidsgraad, bereidingstijd en andere instellingen helemaal manueel in te stellen. Dat laat de gedreven kok toe om zijn eigen accent aan een gerecht te geven. Maar we beschikken niet allemaal of altijd over dat keukentalent … of de tijd. Daarom is een van de grote troeven van Miele’s Generation 7000 combi-stoomovens dat het toestel die expertise helemaal voor zijn eigen rekening neemt.

Drie gerechten in één keer
Hoe lang moet dat brood bakken? Hoe lang moeten die groenten in de oven? Met tot wel 265 verschillende automatische programma’s zit je goed voor een brede waaier aan recepten. Vis of vlees, aardappels en groente, soepen en desserts, … onder de automatische menubereiding kan je tot drie verschillende gerechten met elkaar combineren. Temperatuur, bereidingstijd, volgorde en andere instellingen, dat laat je helemaal aan de combi-stoomoven over. Al wat jij moet doen, is het eten er op het aangegeven tijdstip inzetten.

Overgaar? Waar spreek jij nog over?
Bij de Generation 7000 combi-stoomoven is er ook heel wat minder stress wanneer je dat eten er weer uithaalt. De ovenruimte koelt daarbij meteen af tot 100°C. Met andere woorden: overgare gerechten behoren tot het verleden. Nog een leuk iets: je kan de open ovendeur als tijdelijk werkoppervlak gebruiken. Handig wanneer je om ruimte verlegen zit. Veilig ook, want deze ijzersterke deur kan moeiteloos een gewicht van 10 kg aan. 

Dat eigen accent
Gebruiksgemak gekoppeld aan professionele kookresultaten dus. Of je nu zo’n complete menu met meerdere gangen in een keer bereid, brooddeeg laat rijzen of snel een paar tomaten wil ontvellen. Je kan het met een gerust gemoed aan de Generation 7000 combi-stoomoven overlaten. En voor je het weet, leg je net zoals chef Thomas je eigen accenten. Die steak liever wat bruiner? Die kip wat krokanter? Dat vraagt niet meer dan enkele seconden ‘werk’ op het intuïtieve bedieningspaneel.
 

WIN! WIN! WIN!
Thomas Locus is niet alleen chef van Brasserie Julie in Sint-Martens-Bodegem. Hij heeft ook een B&B Louis1924! Doe mee aan de wedstrijd en maak kans op een overnachting. Klik hier »

Soufflé van mandarijn en speculaas

Benodigdheden (voor 4 personen)

 • 2 mandarijnen
 • 4 soufflépotjes
 • Klontje boter
 • 20 g suiker
 • Voor speculaas
  • 100 g boter
  • 100 g bruine suiker
  • 200 g bloem
  • 20 g melk
  • 10 g speculaaskruiden
  • 2 g zout
  • 2 g bakpoeder
 • Voor de soufflé
  • 4 eieren
  • 80 g crème patissière
  • 20 g suiker
  • Scheutje Mandarine Napoléon
 • Sorbet van mandarijn

Bereidingswijze

Voor de mandarijnen:
- Pel en ontvlies deze en versnijd de partjes in stukjes van ongeveer 1,5 cm.

Voor de speculaas:
- Los het bakpoeder, zout en speculaaskruiden op in wat lauwe melk.
- Vermeng de malse boter samen met de bruine suiker.
- Voeg hier de bloem aan toe alsook de melk.
- Meng tot een homogeen mengsel.
- Rol het deeg op ongeveer 5 mm uit met een deegrol en bak gedurende ongeveer 25 minuten in de oven op 160°C.
- Eenmaal afgekoeld verkruimelen in grove stukken.

Voor de soufflé:
- Splits de eieren (het eigeel van het eiwit).
- Voeg de eigelen toe aan de crème patissière samen met zestes van mandarijn en een goede scheut Mandarine Napoléon.
- Klop vervolgens de eiwitten luchtig samen met de suiker.
- Vermeng dit luchtig eiwit onder het mengsel crème patissière en eidooier met behulp van een spatel.
- Voeg de partjes mandarijn en de gekruimelde speculaas daaraan toe.
- Boter de potjes zeer zorgvuldig langs de binnenkant in en bestrooi vervolgens met suiker zodat dit de binnenkant bedekt.
- Vul de soufflépotjes met het soufflémengsel tot net aan de bovenrand en plaats in de oven gedurende 8 minuten op 180 graden.

Voor het dresseren:
- Serveer de soufflés warm samen met wat mandarijnsorbet 

Meer weten over de innovatieve Generation 7000-keukentoestellen van Miele? Ontdek hier meer of maak een afspraak in het vernieuwde Miele Experience Center in Mollem.