Aangeboden door Miele

Miele's FullSurface kookplaat, voor wie al genoeg aan zijn hoofd heeft.

Of je nu een topchef bent zoals Thomas Locus in onze video, of gewoon na een drukke dag zo moeiteloos mogelijk een maaltijd op tafel wil zetten, met de FullSurface kookplaten van Miele krijg je een maximum aan comfort met een minimum aan gedoe.

Inductiekoken zit in de lift. Niet verwonderlijk. Het geeft je immers een heel precieze en snel reagerende temperatuurcontrole. Het is ook energie-efficiënt, dus goed voor het milieu én je portemonnee. Oh ja, en het is veiliger, voor jou en voor je gerechten. Tot zover de voordelen van een standaard inductiekookplaat. Maar daar begint het pas voor de nieuwe Generation 7000 FullSurface kookplaten van Miele.

De kookplaat die zich naar jou schikt
Die FullSurface kookplaat herkent de bodem van elke pan die je erop neerzet en volgt die over het hele kookoppervlak. Dat maakt dat je je kookgerei kan neerzetten waar je maar wil en naar believen kan verschuiven. Dat werkt met kleine en buitenmaatse kookbodems. En het maakt ook niet uit of je nu twee pannen op deze kookplaat hebt staan of acht! Iedereen die ooit achter een gasvuur of kookplaat stond, begrijpt hoeveel bewegingsvrijheid en flexibiliteit deze intelligente technologie naar je kooksessies brengt.

Kook als een echte chef, ook al ben je er geen
Want daar is het Miele met deze Generation 7000 FullSurface inductiekookplaat helemaal om te doen. Slimme technologieën waar jij geen seconde bij hoeft stil te staan, maar met praktische voordelen die je al snel niet meer wil missen. Je kan de kracht van twee kookzones bundelen met de Twinbooster-functie. Daarnaast is er ook de TempControl-technologie, die de temperatuur van elke pot of pan constant houdt en ervoor zorgt dat er niets meer kan aanbranden. Dat alles geeft je niet enkel flexibiliteit en rust in je handelingen, maar ook in je hoofd. Want ook wie zijn culinaire capaciteiten niet zo hoog inschat, zet net zo makkelijk perfecte kookresultaten op tafel als je onze chef Thomas Locus in de video dat ziet doen.

Eindeloze combinaties
Omdat de FullSurface kookplaat je meer ruimte en vrijheid geeft, wordt het ook makkelijker om andere toestellen in je bereiding te betrekken. De FullSurface kookplaat is dan ook een perfecte aanvulling op bijvoorbeeld Miele's Generation 7000 ovens. Die scoren op hun beurt weer eigen innovaties die je keukenbeleving vlotter, vrijer en makkelijker maken. De heerlijke Franse hoevekip die chef Thomas in de video maakt, is daar maar één voorbeeld van. Zelfs al was het nooit je bedoeling of ambitie om je culinaire grenzen te verleggen, met Generation 7000 gebeurt dat vanzelf.

Je ziet het, of je nu een groots menu plant voor de feestdagen, dit weekend pannenkoeken hebt beloofd aan de kids of na een drukke dag met zo weinig mogelijk gedoe het avondeten op tafel wil zetten: in de FullSurface kookplaat van Miele's Generation 7000 lijn vind je de ideale keukenpartner.
 

WIN! WIN! WIN!
Thomas Locus is niet alleen chef van Brasserie Julie in Sint-Martens-Bodegem. Hij heeft ook een B&B Louis1924! Doe mee aan de wedstrijd en maak kans op een overnachting. Klik hier »

Franse hoevekip (salie, girolles, Romeinse sla)

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 2 Franse hoevekippen (1,8 kg / stuk) opgekuist door de poelier
  • 1 bussel salie
  • 200 g verse girolles
  • 1 sjalot
  • Halve bussel peterselie
  • 6 teentjes look
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 200 g verse hoeveboter
  • 100 g kalfsfond
  • 1 kleine Romeinse sla
  • 100 g Caesardressing
  • Assortiment van 6 mini-worteltjes (verschillende kleuren)
  • 2 mini-venkels
  • Chardonnay azijn
  • Cabernet sauvignonazijn
  • Olijfolie
  • 50 g verse parmezaan
  • Peper
  • 10 g suiker
  • Grof zeezout
  • Enkele groene tuinkruiden

Bereidingswijze

Voor de kip:
- Brand de overtollige pluimpjes van de kip af met een bunsenbrander.
- Kruid de kip binnenin af met peper en zout alsook op de billen.
- Stop 3/4de van de salie binnenin de kip samen met de look, tijm en rozemarijn.
- Bind de kip op met keukentouw.
- Laat 3/4de boter smelten in een braadpan, leg hier de kip in en laat de overige boter bovenop de kip smelten.
- Laat de boter mooi bruisen en laat de kip gedurende 12 minuten op 180°C op 1 bilzijde braden in de oven.
- Na 12 minuten de kip op de andere bilzijde leggen en opnieuw 12 minuten laten braden op 180°C in de oven.
- Plaats de kip op de platte zijde en laat opnieuw 12 minuten braden op 180°C in de oven.
- Plaats de kip op zijn kopzijde zodat de sappen mooi in de filets kunnen trekken en laat zo 15 minuten rusten.

Voor de garnituur van de kip:
- Kuis de Romeinse sla op en versnijd mooi in 4 gelijke stukken.
- Kruid af met grof zeezout en peper van de molen.
- Lepel hier de Caesarsdressing over en rasp er een wolkje van parmezaan over.

Voor de salade van frisse groentjes:
- Versnijd de mini-wortels en de mini-venkel in ragfijne julienne en laat gedurende 5 minuutjes krullen in ijswater.
- Marineer nadien met de chardonnayazijn en cabernet sauvignonazijn en kruid af met suiker, peper en zout.

Voor de girolles:
- Kuis de girolles op, was ze in lauw water.
- Bak deze aan in een klontje boter met een teentje look en voeg de sjalot en platte peterselie toe als de girolles beetgaar zijn.

Voor de afwerking:
- Plaats de kip nog 5 minuten in de warmeluchtoven op 180°C.
- Zet de braadpan terug op het vuur en laat de boter mooi bruisen.
- Afblussen met de kalfsfond.
- De kip uit de braadpan halen en versnijden.
- De filets samen met de vleugels op het bord plaatsen.
- Ontbeen de billen en laat die nog 5 minuutjes garen in de braadboter zodat ze volledig gaar worden.
- Voeg hier wat van de gebakken girolles aan toe alsook de gemarineerde Romeinse sla.
- Werk af met de frisse salade van groentjes en enkele groene tuinkruiden.
- Serveer de afgebluste jus met kalfsfond apart en voeg er de overige verse salie aan toe.

Meer weten over de innovatieve Generation 7000-keukentoestellen van Miele? Ontdek hier meer of maak een afspraak in het vernieuwde Miele Experience Center in Mollem.