Aangeboden door Miele

Wat doet een drukstoomoven … en waarom wil je er een hebben?

Een gezonde maaltijd bereiden op erg korte tijd? Dat is precies waar een drukstoomoven voor gemaakt is. Met de toestellen uit Miele’s Generation 7000 zet je dus ook op drukke dagen in alle gemak iets gezonds op tafel. Want gezond koken is goed, maar gezond koken in de helft van de tijd, dat is nog veel beter.

Over de voordelen van koken met stoom hoeven we niemand meer te overtuigen. Je ingrediënten behouden hun voedingswaarde, er komen geen ongezonde extra vetten aan te pas en het gaat vaak ook nog eens behoorlijk sneller dan traditionele kookmethoden. Chefs gebruiken al lang stoomovens in hun professionele keukens en Miele was een van de pioniers om deze toestellen - met al hun voordelen- naar jouw keuken te brengen.

Te druk? Ga voor stoomdruk!
Intussen heeft de moderne chef ook de drukstoomoven omarmd … en dus vind je ook die nieuwe categorie toestellen onder Miele’s nieuwe Generation 7000 ovenmodellen. Bijkomend voordeel van die drukstoomoven? In vergelijking met een stoomoven zonder druk bereid je er gerechten tot wel twee keer zo snel mee. In de bijgaande video zie je bijvoorbeeld hoe chef Thomas Locus er zijn steamed buns in de helft van de tijd mee klaarstoomt. Letterlijk. Een voorbeeld dat jij met precies hetzelfde smakelijke resultaat kan nadoen.

Perfecte aanwinst voor je keukenteam
Zoals chef Thomas Locus laat zien, is de drukstoomoven een ideale aanvulling op de ‘klassieke’ Generation 7000 oven en de grenzeloze vrijheid van de FullSurface kookplaat. Elk op zich én gecombineerd met toestellen waarmee je dagelijks in alle comfort chefwaardige resultaten op tafel zet. Ook op die vele drukke dagen wanneer je om tijd verlegen zit. Je bereidt zelfs complete menu’s met meerdere gangen tegelijkertijd dankzij de snelle verwarm- en gaartijden.

Volledige menu’s zonder omkijken
Ook mooi meegenomen: de roestvrijstalen ovenruimte telt een gebruiksvolume van tot wel 38 liter. Er passen dus ook grote porties of gerechten in. Denk bijvoorbeeld aan hele kippen of vissen en volledige menu’s voor 8 tot 10 personen. En omdat iedere hobbykok weet dat het werk niet voorbij is wanneer het eten opgediend wordt, is de binnenzijde van de oven makkelijk schoon te maken. Doordat de drukstoomoven voorzien is van een wateraansluiting en een automatische afvoer van condenswater, is het vullen of legen van een watertank niet meer nodig.
 

WIN! WIN! WIN!
Thomas Locus is niet alleen chef van Brasserie Julie in Sint-Martens-Bodegem. Hij heeft ook een B&B Louis1924! Doe mee aan de wedstrijd en maak kans op een overnachting. Klik hier »

Steamed Buns (gerookt spek, witloof, champignon de Paris)

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 4 steamed buns
  • 50 g hoeveboter
  • 1 witloof
  • 1 roodlof
  • 200 g champignon de Paris
  • 1 teentje look
  • Halve sjalot
  • 1/4de bussel peterselie
  • Peper en zout

Voor de mosterdvinaigrette

  • 50 g mayonaise
  • 1 lepel mosterd
  • 20 g opgelegd mosterdzaad
  • 10 g zure augurken (fijn gesneden)
  • Scheutje rode wijnazijn
  • 10 g fijn gesneden kappers
  • 4 sneetjes gerookt spek van ongeveer 4 mm dikte
  • 20 g geroosterde hazelnoten

Bereidingswijze
- Stoom de steamed buns gedurende 2 minuten op 100 graden.
- Kleur ondertussen het gerookt spek kort aan in een klontje boter en zet opzij.
- Bak de paddenstoelen aan in een klontje boter met een half teentje look en werk af met  fijngesneden sjalot en peterselie.

Voor de mosterdvinaigrette
- Vermeng alle ingrediënten en proef af tot het een lekkere dressing is.
- Snij zowel het witloof als roodlof in ragfijne julienne, vermeng met de mosterddressing en kruid af met peper en zout.
- Hak de geroosterde hazelnoten fijn en strooi ze over de witloofsalade.

Afwerking van het gerecht
- Eenmaal de steamed buns uit de stoomoven komen, leg het gerookt spek en vervolgens de gebakken Parijse paddenstoelen in de buns.
- Werk af met de salade van wit- en roodlof en garneer met enkele fijne sneetjes Parijse paddenstoel alsook met wat groene tuinkruiden.

Meer weten over de innovatieve Generation 7000-keukentoestellen van Miele? Ontdek hier meer of maak een afspraak in het vernieuwde Miele Experience Center in Mollem.