Nog op zoek naar een winterjas? Deze past het best bij jouw figuur!

Print
Nog op zoek naar een winterjas? Deze past het best bij jouw figuur!

Foto: Shutterstock

Het begint zo stilletjes ondraaglijk te worden om ’s ochtends de deur uit te gaan zonder een warme winterjas. Hoog tijd dus om dit weekend een shoppingtrip in te plannen en de winkelstraten af te schuimen naar het perfecte exemplaar. Vind hier alvast uit welke winterjas het best bij jouw figuur past!

 

PEER

Heb jij smalle schouders, maar wordt jouw lichaam naar je heupen toe wat breder? Dan kan je best je taille accentueren (bijvoorbeeld met een riem) en je schouders onder de aandacht brengen. Trenchcoats en mantels zijn een match made in heaven met jouw figuur!

 

APPEL

Als je een appelfiguur hebt, vestigt het volume van je lichaam zich vooral in het midden. Net zoals de peer, kies je best voor een lange jas die je schouders benadrukt. Nog een extra tip als je redelijk klein bent, is om voor een V-hals te kiezen, want die doet je langer lijken!

 

GROTE BORSTEN

Wie een nogal stevige boezem heeft, kiest best niet voor een jas met een riem. Die laat je borsten namelijk nog groter lijken. Ga eerder voor een lange jas zonder kraag, zodat 1. je borsten niet benadrukt worden en 2. de aandacht naar beneden wordt getrokken.

 

ZANDLOPER

Goed nieuws, zandlopers, want jullie staan met zowat elk model! Jullie kunnen zelfs een kort exemplaar pullen, wat bij weinig andere figuren het geval is. Het zandloperfiguur komt het best uit met een tailleriem. Aha!

 

PLANK

Heb je een slank lichaam waar je graag wat meer vorm in brengt? Dan ben je een van de geluksvogels die geweldig staat met een gezellig grote fluffy jas. Wel vermijd je best jassen die recht naar beneden vallen, want die tonen niet echt vormen.

 

MAATJE MEER

Voor vrouwen met wat meer body is een A-lijn jas helemaal meant to be. Je kan gerust voor een jas met een print en/of kraag gaan, want dat kan ervoor zorgen dat je net iets langer oogt. Shake that booty!

Meest recente video's

Meer video