Yummie! 7 herfstige recepten voor deze dorre dagen

Print
Yummie! 7 herfstige recepten voor deze dorre dagen

Foto: Not Quite Nigella | Avant Garde Vegan

Al twijfelen wij er niet aan dat je tijdens deze grijze, regenachtige weekends zalig onder je dekentje je favoriete serie zit te bingen, we rijken je graag een alternatieve binnenactiviteit aan voor het geval je op je tv uitgekeken raakt. Die activiteit bevindt zich in… de keuken! Jaja, breng die keukenprinses in jezelf alvast naar boven, bind je mooiste schort om, en ga aan de slag met deze herfstige recepten!

 

Bloemvormige appeltaartjes

Is er iets gezelliger dan een heerlijke, verse appeltaart op een koude herfstdag? Eeeuh, appeltaartjes in de vorm van een bloem, natuurlijk! Hou je dus klaar voor een ware ‘Bake Off’ challenge in je eigen keuken.

Klik hier voor het recept. 

 

Pompoen & courgette muffins

Wist je dat pompoen en courgette een match made in heaven zijn? Nu wel. En dan zeker als je de smaken combineert in een muffin. Hmmm!

Klik hier voor het recept. 

 

Cajun pompoensoep (vegan)

Echt een verrassing is het niet dat we je voor de herfst opnieuw een recept met pompoen voorschotelen. Dit keer een soepje, gecombineerd met het pittige cajunkruiden. It’s a winner, want je krijgt het er gegarandeerd warm van!

Klik hier voor het recept. 

 

Creamy butternut squash pasta met spek

Dé herfstvariant van een klassieke carbonara, is deze pasta met creamy butternut squash. De smaak van butternut is zoet en nootachtig, vergelijkbaar met die van een gewone pompoen. Ach, wij waren al verkocht toen we 'creamy' zagen staan.

Klik hier voor het recept. 

 

Kaas & look ‘pull apart’ brood

Hmmm, een vers brood uit de oven dat nog een lekker krokante korst heeft, daar wordt toch iedereen gelukkig van. In combinatie met gesmolten kaas en look is het he-le-maal af. Dit recept is ook superleuk als je gasten hebt, zodat iedereen wat stukjes uit het brood kan ‘pullen’.

Klik hier voor het recept. 

 

Koffiemuffins met kaneelcrumble

Het perfecte cakeje om bij je dagelijkse kopje koffie te drinken? Gevonden! ’s Morgens, ’s middags en/of ’s avonds, deze muffin kan er altijd in. Ben je geen koffiedrinker, dan neem je er toch gewoon een bolletje ijs bij. Lekkeuuur!

Klik hier voor het recept. 

 

Kip & aardappel ovenschotel

Uiteraard konden we deze receptenlijst niet afsluiten zonder een ovenschotel. Ben je nog niet klaar om mee te doen aan ‘Masterchef’ door je weinige ervaring in de keuken? Dan kan je dit recept zeker eens proberen. Heel eenvoudig met simpele, maar superlekkere smaken!

Klik hier voor het recept. 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video