Het Italiaanse Pioppi-dieet: geen regime maar een levensstijl!

Print
Het Italiaanse Pioppi-dieet: geen regime maar een levensstijl!

Foto: Shutterstock

Pioppi, inderdaad. Het klinkt als een vrolijk Italiaans hebbedingetje, maar het is wel degelijk de naam van een dieet. Het dieet is vernoemd naar het gelijknamige Italiaanse dorpje, waar mensen opvallend gezonder zijn en langer leven dan de rest van Europa. Aha! Wij kennen hun geheim.

Al gebruiken tegenwoordig veel mensen dit dieet als een manier om af te vallen, nog veel belangrijker zou het wel eens de sleutel kunnen zijn tot een lang, gezond bestaan. Dat doe je door niet alleen je eetgewoonten, maar je hele levensstijl te veranderen. Tell me mooore!

Een ommezwaai in je leven, het is wel degelijk de moeite als we de cijfers mogen geloven. In Pioppi wonen namelijk heel wat 100-plussers, minder inwoners hebben er last van diabetes type 2 en ook de ziekte van Alzheimer is eerder uitzonderlijk.

Hoe doen de Pioppi’s dat dan? Issa lifestyle, peeps. En die levensstijl kan jij de jouwe maken in 21 dagen. De sleutel tot succes is een combinatie van gezonde voeding, dagelijks 30 minuten bewegen, op tijd gaan slapen en vroeg weer opstaan en tenslotte voldoende sociale contacten aangaan en onderhouden. Okaaaay.

Gezonde voeding

Zelfgekweekte groenten en fruit, noten en olijfolie vormen de basis van het dieet. Daar eten de Pioppi-inwoners vis, eieren, vlees, kokosolie, volle zuivelproducten en (jippie!) pure chocolade bij. Koolhydraten vermijd je best, net zoals honing. Geen vetvrij dieet dus! Gezonde vetten helpen net je leven te verlengen.

Beweging

Een tweede factor in de ketting is beweging. Een halfuurtje is al voldoende! De inwoners van Pioppi zijn vaak bezig in hun tuintjes, wat al voor veel beweging zorgt. No stress, als jij geen groene vingers hebt, kom je makkelijk op een andere manier aan dertig minuutjes beweging door gewoon regelmatig de fiets in plaats van de auto te nemen.

Rusten

Even belangrijk als bewegen, is uitrusten. In Pioppi beleeft men maar weinig zotte nachten, want de inwoners kruipen onder de wol zodra het donker wordt. ’s Morgens zijn ze dan ook al vroeg uit te veren.

Friends

Als laatste is ook je sociale leven erg belangrijk voor het Pioppi-dieet. De inwoners van het Italiaanse dorp zoeken vaak contact met elkaar om zich niet eenzaam te voelen. Somberheid en depressies zijn dus bijna onbestaande daar, en dat zorgt blijkbaar mee voor een langer leven.

Aha! En dat alles voer je door op drie weken tijd. Als jij dit dieet wil uitproberen, onthoud dan vooral dat een combinatie van bovenstaande factoren the key to success is!

Meer over dieet

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video