Een beetje chauvinisme is meer dan oké: ‘Week van de Belgische Mode’ zet onze troeven in de kijker

Print
Een beetje chauvinisme is meer dan oké: ‘Week van de Belgische Mode’ zet onze troeven in de kijker

Foto: Instagram | Tiany Kiriloff

Belgisch bier is onevenaarbaar, en voor onze pralines komen ze van heinde en ver. Maar ook de mode van eigen bodem verdient een plaats in de spotlights. Geheel toepasselijk werd daarom de Week van de Belgische Mode in het leven geroepen, die deze week van start gaat en onze lokale troeven en Belgische merken in de kijker zet. En dat kunnen we bij JaniTV uiteraard alleen maar toejuichen.

De bedoeling van deze speciale week is de Belgische mode promoten, zeggen de Belgische Modefederatie Creamoda en belangenvereniging voor mode-ondernemers Mode Unie, de drijvende krachten achter dit initiatief. Dat doen ze door Belgische merken in de kijker te plaatsen. Wie dat allemaal zijn, vind je terug op wvdbm.be, of misschien spot je Tiany Kiriloff wel op één van de winkelramen in je buurt. Als modeinfluencer en fanatiek liefhebber van Belgische mode werd zij tot gezicht uitgeroepen.

Draag jij je steentje bij door je garderobe met Belgische mode op te smukken, en besteed je een bepaald bedrag in die winkel, dan ga jij naar huis met een limited edition tote bag naar huis. De designers van Kaart Blanche spraken het innerlijke chauvinist aan voor het ontwerp.

 

Lustige shoppers vinden dankzij dit initiatief niet enkel de weg naar mode van eigen bodem, ook merken ontdekken elkaar. Zo bundelen Marie Méro, het eigentijds, Belgische modemerk voor vrouwen van alle generaties en SELF, 100% natuurlijke verzorgingsproducten van Isabelle Ulenaers hun krachten. Beiden delen ze dezelfde filosofie, namelijk vrouwen laten stralen en het beste in hun naar boven te halen.

Van 11 tot en met 21 oktober krijgen klanten dan ook een 'Marie Méro x SELF' ‘on the go’ beautybag met allerlei exclusieve verzorgingsproducten (t.w.v. €58) bij aankoop van 199 euro.

 

PRAKTISCH

  • Week van de Belgische Mode – van 14 oktober tot 20 oktober
  • Deelnemende zaken vind je hier

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video