“De leegloop van ‘Thuis’ is echt bezig”: na Moora Vander Veken stapt ook Leen Dendievel uit de reeks

Print
“De leegloop van ‘Thuis’ is echt bezig”: na Moora Vander Veken stapt ook Leen Dendievel uit de reeks

Foto: één

Nog meer slecht nieuws voor de fans van ‘Thuis’. Na Katrien De Ruysscher (dokter Judith) en Moora Vander Veken (Olivia) heeft ook Leen Dendievel besloten dat het tijd is om andere oorden op te zoeken. Al neemt zij, in tegenstelling tot Katrien en Moora, wel definitief afscheid van de populaire Eén-reeks.

Leen Dendievel kroop drie jaar lang in de huid van Kaat Bomans, een transgenderpersonage die in het 21ste seizoen van de reeks terugkeerde uit Amerika als een vrouw. Voorheen was Kaat Franky, de zoon Frank en Simonne. Kaat werd liefdevol ontvangen door haar familie, al  had haar vader het er moeilijk mee. Maar uiteindelijk draaide Frank toch bij.

 

 

"Dankjewel, Franky, dat ik van jou een gelukkige vrouw mocht maken"

Leen maakte haar beslissing zelf bekend via Instagram. “Ik ben heel vereerd en ik ben Eén ontzettend dankbaar dat ik zo’n invloedrijk personage als Kaat heb mogen spelen. Kaat zal altijd een van mijn meest dierbare personages blijven. Ze had een doel en dat heeft ze bereikt, bij haar omgeving in “Thuis” en ook bij de mensen thuis en daarbuiten. En dat stemt me gelukkig. Alleen is het nu tijd om andere personages vorm te geven. Ik kijk dan ook uit naar toekomstige uitdagingen en neem de ruimte om andere kansen te zien. Als actrice ga ik op zoek naar personages die erin hakken. Kaat was er alvast één van. Ik ben drie jaar thuisgekomen in een warm nest en zal dat uiteraard missen. Dankjewel, Franky, dat ik van jou een gelukkige vrouw mocht maken”, aldus Leen.

Op Twitter rouwen mensen alvast omwille van het vertrek van ‘Kaat’. “De leegloop van ‘Thuis’ is echt bezig”, klinkt het. Sommigen konden zelfs hun tranen niet bedwingen: “Ik kan wel janken van ellende.”

 

 

 

Meer over films & series

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video