Paaldansen is de perfecte sport, en wel om deze 5 redenen

Print
Paaldansen is de perfecte sport, en wel om deze 5 redenen

Foto: Shutterstock

Je hebt het vast al eens gehoord, maar het is écht zo: paaldansen is 1) wel degelijk een sport en 2) goed voor je. Wij hebben nog niet eerder geprobeerd om ondersteboven aan een paal te blijven hangen, maar we twijfelen er alvast niet aan dat het een heuse work-out is. Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, kan je je speurtocht meteen staken!

Er zijn vijf goede redenen waarom je liever gisteren dan vandaag al begon met paaldansen:

#1: Het is goed voor je lijf

Oké, het is net te laat om een summer body als argument te gebruiken. Maar eerlijk, wie wil er nu niet het hele jaar door lekker strak bijlopen? Paaldansen is de perfecte mix van een cardio- en krachttraining, met daarbij ook nog eens een deel uithouding en flexibiliteit. Ciao'kes bye'kes, calorieën!

#2: Je krijgt er meer zelfvertrouwen van

Dat gênante gevoel wanneer je met een hoofd zo rood als een tomaat klungelig je oefeningen in de fitnessclub uitvoert… Zeg het meteen vaarwel! Als je de basis van paaldansen beheerst, kan je starten met een choreografie in te studeren. En die mag dan nog zo simpel zijn, je ziet er sowieso hot uit – op de goede manier dan!

#3: Je vindt het leuk om te sporten

Hoe kan het ook anders, want paaldansen is allesbehalve saai of eenzijdig. Een uurtje op de loopband of een uur rond de paal? Onze keuze is snel gemaakt!

#4: Je komt perfect in balans

Dankzij paaldansen word je je veel bewuster van je lichaam. Het is dus niet alleen tijdens je training maar ook daarbuiten dat je evenwicht beter wordt. Wat betekent dat nu precies? Wel euh, minder vallen en struikelen, tiens!

#5: Je slaapt er beter van

Hoewel je door sport in het algemeen beter slaapt, is dat bij paaldansen nog nét iets beter. Dat komt door de combo die in de work-out zit. Het is namelijk niet alleen een intensieve training die je achter de rug hebt, maar je stretcht ondertussen ook. Daarvan slaap je nog dieper!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video