Vogeltjes spotten: er zijn vier soorten penissen, en dat zijn deze!

Print
Vogeltjes spotten: er zijn vier soorten penissen, en dat zijn deze!

Foto: Shutterstock

Je weet het, of je weet het (nog) niet, maar je zal in je leven geen twee dezelfde penissen zien. Toch zijn alle mannelijke geslachtsdelen onder te verdelen in vier categorieën. Vooraleer we je meenemen in de wondere wereld van de verschillende soorten piemels, willen we je zeggen dat dit artikel wel degelijk gebaseerd is op de wetenschap, en niet op onze persoonlijke ervaring… Pinky swear!

Het was uroloog (en piemelexpert) Dr. David Shusterman die samen met Buzzfeed alle penissen kon onderbrengen in welgeteld vier categorieën. Hier gaan we dan!

#1: The Big Head

Je moet een penis bekijken zoals het menselijk lichaam: eerst heb je het lijf, met daarbovenop het hoofd (aka de eikel). De eerste piemelcategorie spreekt dus voor zich en kenmerkt zich door de eikel, die dikker is dan de rest van de penis. Dat was het geval voor 20% van de penissen die Dr. Shusterman gezien heeft.

#2: The Big Shaft

Hier zien we het omgekeerde van de ‘Big Head’ en is het lichaam dikker dan het hoofd. De penis eindigt dan in een soort punt, van dik naar dun.

#3: The Curve

Zo’n 10 tot 20% van de penissen die Dr. Shusterman zag, had een lichte buiging naar boven toe. Die buiging komt door het bindweefsel dat de penis aan het bekken houdt. Meestal is de ‘curve’ naar boven toe iets van een 5 tot 10 graden.

#4: The Bender

Deze laatste categorie is een extremere versie van de ‘Curve’, en hierbij moeten mannen zich eigenlijk zorgen maken. De penis buigt dan wel 30 tot 60 graden naar boven. Meestal is dat een teken van de ziekte van Peyronie. Bij deze ziekte ontstaat er een plaatselijke verdikking van het bindweefsel die de penis als hij stijf wordt in een abnormale buiging trekt. Best even langs de dokter passeren in dat geval!

Voila, daarmee heb je meteen weer wat meer inzicht in de wereld der penissen. Binnen elke categorie onderscheiden mannen zich natuurlijk nog met de lengte en dikte van hun penis, maar die maatstaven zijn volgens Dr. Shusterman genetisch bepaald!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video