Twarrel, scharrel of kwarrel: in welk stadium zit jouw relatie?

Print
Twarrel, scharrel of kwarrel: in welk stadium zit jouw relatie?

Foto: Shutterstock

Dat een relatie niet zo simpel meer te definiëren valt als vroeger is wel duidelijk. Het was dankzij de komst van Tinder dat we allemaal massaal gingen swipen, en daarmee werd de datingapp meteen een meetstaf: wanneer wordt je relatie namelijk serieus genoeg om je profiel te verwijderen en voor eeuwig (of zolang je relatie standhoudt) het swipen vaarwel te zeggen? Wij zochten voor je uit wat je relatie nu eigenlijk betekent en of Tinder in dat stadium wel of niet toegestaan is!

Daten, exclusief zijn, een relatie hebben,… Het heeft allemaal een verschillende betekenis. Lees snel verder en plak straks eindelijk een sticker op je relatie!

TWARREL (aka twijfelscharrel)

De twarrel is het minst serieuze relatieniveau. Je bent niet verliefd op deze persoon, jullie praten niet over jullie gevoelens (want die zijn er niet, duh!) en ontmoeten elkaars familie niet. Waar draait jullie relatie dan om? Juist ja, seks. Al gebeurt dat niet zo vaak, want jullie zien elkaar maar heel weinig. Zien jullie elkaar toch meer, kom je al dichter in de buurt van een scharrel. Conclusie: op de Tindermeetschaal swipe jij er nog gewoon op los!

SCHARREL

Deze relatie draait nog steeds vooral om seks, maar jullie kunnen af en toe toch ook een ietwat serieuzer gesprekje aangaan. Jullie zien elkaar ongeveer om de week, maar zijn niet verliefd en ontmoeten nog steeds elkaars familie niet. Het opvallendste kenmerk van deze relatie is dat jullie wel over jullie gevoelens kunnen praten met elkaar. Al bij al kan je in dit stadium nog lekker verder swipen op je favoriete datingapp.

KWARREL (aka kwaliteitsscharrel)

Aha! Kwaliteit betekent hier ook kwantiteit, want jullie zien elkaar meerdere keren per week. Je wil meer dan alleen seks en goede gesprekken, want je bent oprecht graag bij je kwarrel. Je bent nog niet verliefd, maar jullie vinden elkaar net iets leuker dan gemiddeld. Jullie praten ook over die gevoelens met elkaar. Toch valt dit stadium nog onder de scharrel-categorie, want jullie ontmoeten elkaars familie nog niet en zijn nog niet exclusief. Nog wat swipen op Tinder hier en daar kan dus niet echt kwaad.

PRERELA (aka pre-relatie)

Oh la la! In dit stadium zijn jullie wel degelijk exclusief, want – hihi – jullie lijken toch wel een beetje verliefd op elkaar te zijn. Jullie zien elkaar dan ook zo vaak als jullie kunnen en ontmoeten eventueel elkaars familie al! Seks en goede gesprekken blijven natuurlijk van de partij, maar jullie werken ook echt naar een toekomst samen. Tinder? Daar heb jij geen behoefte meer aan!

RELA (aka relatie)

Hallo’kes! Hier zijn jullie echt aangekomen op de ultieme bestemming. Jullie zijn helemaal in love en werken aan een leven samen. Natúúrlijk ontmoeten jullie elkaars familie en zijn jullie exclusief. Jullie zien elkaar telkens wanneer het kan en zijn volledig loviedovie. Tinder, wat is dat?

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video