Aangeboden door Yves Rocher

Dit is de ideale verzorging voor jouw huidtype

Bij elk huidtype hoort de juiste huidverzorging. Een droge huid heeft niet dezelfde noden als een vettige huid en dat moet zich ook vertalen in de verzorging die je voor jezelf kiest. Gelukkig is er bij Yves Rocher voor iedereen wat wils. Wij overlopen welke producten passen bij welk huidtype.

1. Normale huid
Het is niet omdat je een normaal huidtype hebt, dat je huid minder verzorging nodig heeft. Ook een normale huid heeft nood aan de juiste hydratatie voor een goed onderhoud en herstel.

Onze tip: Kies voor de Hydra Végétal-lijn. Een reinigingslotion en -gel, een hydraterende ooggel en maar liefst drie gezichtscrèmes zullen je huid ongetwijfeld verwennen.


2. Gecombineerde tot vette huid
Produceert je huid bovenmatig veel talg en heb je hierdoor vaak een glimmende huid, dan richt je je het best tot producten die hiervoor zijn aangepast. Een gecombineerde tot vette huid lijkt vaak moeilijker te verzorgen, omdat je jouw huid genoeg wilt hydrateren en tegelijk liever niet nog vettiger maakt.

Onze tip: Kies voor de Set Sebo Végétal. Deze lijn zuivert je huid en maakt ze matter, zonder dat je hiervoor hoeft in te boeten op een perfecte hydratatie.


3. Droge huid
Heb je een droge huid, dan schilfert je huid ongetwijfeld vaker dan gemiddeld en is ze snel geïrriteerd, vooral nu de winter eraan komt. Om ze soepel te houden, moet je ze intensief en regelmatig voeden … met de juiste producten.

Onze tip: De Restructuring Day Care voor de droge huid herstelt de huid en beperkt de schadelijke effecten van vervuiling. Daarbovenop nemen je rimpels dankzij deze crème af. Ga voor de Essentiële Dagcrème Droge Huid als je vaker make-up draagt. Het vormt namelijk een erg goede basis voor je make-up en is bovendien rimpelwerend.


4. Gevoelige huid
Reageert je huid niet altijd even voorspelbaar op verzorgingsproducten en is ze wispelturig als temperatuurschommelingen de bovenhand nemen? Dan heb je ongetwijfeld een gevoelige huid die nood heeft aan de juiste beschermende en kalmerende producten. 

Onze tip: De producten van Sensitive Végétal verhelpen rode vlekjes op de huid. Ook een jeukende huid maakt geen schijn van kans meer als je de intensief verzachtende en verstevigende producten gebruikt.


5. Probleemhuid met acne
Acne wordt veroorzaakt door een ontsteking van de talgklierfollikel. Vaak associëren we puistjes met de puberteit, omdat de huid dan onder invloed staat van hormonen die in verandering zijn, maar ook bij volwassenen kan zo’n ontsteking opduiken. Ook hier is een aangepaste huidverzorging een absolute must.

Onze tip: De Set Sebo Pur Végétal weert puistjes door de poriën intens te zuiveren. Daarbovenop reguleren die producten van Yves Rocher de talgafscheiding, ideaal dus als de acne zich vaker voordoet.

Wil je weten welk huidtype jij hebt? Probeer hier de online huiddiagnose van Yves Rocher. »