Aangeboden door Yves Rocher

Doe de test: welk huidtype heb jij?

Doe de test: welk huidtype heb jij?

Foto: Shutterstock.com

Als je goed voor je huid wilt zorgen, dan smeer je er niet zomaar elk verzorgingsproduct op. Het liefst ga je voor een superieure crème die daarbovenop aangepast is aan jouw specifieke huidtype. Weet je niet hoe je daaraan begint? Met de volgende tips is er geen twijfel meer mogelijk.

Heb je weleens in een verzorgingswinkel gestaan en advies gevraagd over je huid aan de verkoopster? In één oogopslag wordt je huid dan geanalyseerd en krijg je tips over welke crèmes het beste bij je passen. Vandaag kun je die analyse nog een pak grondiger laten doen, want Yves Rocher verrast je met zijn huidanalysetoestel.

Grondige huidanalyse
Normale huid, vette huid, gevoelige huid, rijpere huid… Elk huidtype heeft zijn eigen noden en daarom heeft Yves Rocher voor elk huidtype specifieke verzorgingsproducten. Bovendien kan je In bijna twintig winkels van Yves Rocher vanaf nu terecht voor een gratis huiddiagnose met een huidanalysetoestel. Na de grondige analyse krijg je naargelang de noden van je huid aangepaste tips die jou helpen om dé ideale huidverzorging te kiezen.

Een camera in het huidanalysetoestel neemt een foto van je huid en vergroot deze foto tot wel vijftig keer. Zo meet het toestel in een paar minuten tijd de verschillende eigenschappen van je huid. Je zult nog nooit zo goed geïnformeerd zijn over je eigen huidstructuur, poriën, talgproductie en zelfs de hydratatie van je huid.
 

In de volgende Yves Rocher-winkels in Vlaanderen en Brussel kun je terecht voor een gratis huidanalyse:

• Anderlecht Westland
• Brugge
• Brussel City 2
• Hasselt
• Kuringen
• Kuurne Ring Shopping
• Leuven
• Sint-Niklaas Waasland
• Wijnegem Shopping Center
• Hasselt
• Kuurne Ring Shopping
• Leuven


Goede huidverzorging
Een huidanalyse is zonder enige twijfel de ultieme test om te weten of je jouw huid goed verzorgt, maar als je graag al inschat of je goed bezig bent, kan je alvast de volgende routines voor jezelf even overlopen. 

Dagelijks reinigen: is noodzakelijk, zelfs als je geen make-up draagt. Zo verwijder je ook stofdeeltjes, vuil, bacteriën en overtollige talg. Vooral als je een net iets vettiger huidtype hebt, is dit absoluut een aanrader.

Een voedende gezichtscrème: mag je dagelijks zowel ’s morgens als ’s avonds aanbrengen om je huid voldoende te verzorgen en te voeden. 

Genoeg water drinken: draagt bij tot een uitstekende hydratatie van de huid. Zo wordt het vochtgehalte in je huid namelijk op peil gehouden.

Online huiddiagnose
Wil je graag jouw eigen huid onder de loep laten nemen, maar ontbreekt de tijd om een winkel van Yves Rocher te bezoeken? Geen nood! Met behulp van de online huiddiagnose van Yves Rocher word je in amper een aantal kliks al een pak wijzer over wat jouw huid precies nodig heeft. Tijd om te stralen!


Ons stappenplan:

1. Doe een uitgebreide skindiagnose. Ga langs in een van de deelnemende Yves Rocher-winkels of doe de test online om te achterhalen welk huidtype je hebt.

2. Kies de aangepaste producten naargelang je huidtype. Zo reageert je huid het best op de producten die je gebruikt en verkrijg je het gewenste resultaat.

3. Voor je de huid hydrateert, moet je ze voldoende reinigen. Doe dat niet met water alleen, maar gebruik hiervoor een reinigingsgel. Breng de frisse gel met een milde textuur altijd aan op een vochtig gezicht.

4. Eens de gel goed in je huid gemasseerd is, kun je grondig spoelen.

5. Gebruik hierna een hydraterende reinigingslotion. De lotion zal overtollige onzuiverheden wegnemen, maar vooral ook de restjes kalk uit het water van je huid verwijderen.

6. Zodra je huid goed droog is, kun je de dagcrème aanbrengen die aangepast is aan je huid. De crème mag je zowel ’s morgens als ‘s avonds gebruiken en brengt je huid weer in balans.

7. Een keer in de week kun je na je intense huidverzorging ook een zuiverend masker op je huid aanbrengen. Dit zal het overtollige talg verwijderen en de poriën diep reinigen.

8. Laat het masker voldoende indrogen en was daarna grondig af met lauw water.
 

Wil je weten welk huidtype jij hebt? Probeer hier de online huiddiagnose van Yves Rocher. »