Aangeboden door Yves Rocher

Waarom plantaardige cosmetica beter zijn voor je huid

Waarom plantaardige cosmetica beter zijn voor je huid

Foto: Shutterstock.com

Plantaardige cosmetica bieden heel wat voordelen en mogen dus zeker niet ontbreken in je kast met schoonheidsproducten. Ze zijn natuurlijker én beter voor je huid. Maar waarom precies? En welke producten zijn aan te bevelen?

We willen allemaal dat onze cosmetica in alle kleuren en geuren beschikbaar zijn, maar verliezen hierbij vaak het voornaamste doel uit het oog. De producten die we dagelijks op onze huid smeren, moeten namelijk vooral onze huid gezonder maken. En dat is bij klassieke cosmetica – waarvan je vaak niet weet uit welke stoffen ze precies bestaan – niet altijd even vanzelfsprekend.

Plantaardige en bijgevolg natuurlijke cosmetica van Yves Rocher geven je die garanties gelukkig wel. Yves Rocher gebruikt in zijn producten maar liefst 150 plantaardige stoffen. Jouw favoriete verzorgingsproducten bestaan dus uit natuurlijke grondstoffen die je de vitamines en mineralen bezorgen die je huid nodig heeft.

Betere opname door je huid
Levende organismen herkennen elkaar en dat betekent dat je huid planten beter kan opnemen dan andere stoffen. Dat is een belangrijk voordeel. Een betere opname speelt een sleutelrol in een doeltreffende werking van heel wat verzorgingsproducten, zoals een anti-rimpelcrème.

Biologisch en duurzaam
Yves Rocher verrast ons met zijn plantaardige producten en heeft ook de biologische trein niet gemist. In het Franse La Gacilly (Bretagne) worden zo veel mogelijk planten biologisch geteeld. Ook de telers van de plant Aloë Vera in Mexico passen authentieke tradities toe volgens de criteria van biologische landbouw.


Onze tips …

Om je huid te hydrateren: de Hydra Végétal-lijn
In deze producten zitten stoffen van de Edulisplant. Oorspronkelijk is deze plant afkomstig uit de kustgebieden van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, maar ondertussen wordt de Edulis ook door Yves Rocher in het Bretonse La Gacilly geteeld. Deze vetplant heeft een belangrijke eigenschap: ze absorbeert erg gemakkelijk grote hoeveelheden water. De cellen kunnen ook minerale zouten en moleculen opslaan die je huid alleen maar ten goede uitkomen.

Om je huid te beschermen: de Pure Arnica-lijn
Niet alleen je gezicht moet voldoende gehydrateerd worden, ook jouw handen zijn erg belangrijk. Zij worden even vaak blootgesteld aan vervuiling, zon en kou, maar krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen. De bloemen van de Arnicaplant, die biologisch geteeld worden in Frankrijk, bieden hiervoor wel een oplossing. De combinatie van de twee plantaardige moleculen luteoline en chlorogeenzuur beschermt de huid en maakt ze bovendien mooi glad.

Om je huid te verzachten: de Pure Calmille-lijn
Kamille wordt geroemd om haar verzachtende en kalmerende werking. In La Gacilly in Frankrijk wordt een Duitse Kamillesoort geteeld die bijzonder rijk is aan actieve werkstoffen. Die werkstoffen helpen de huid zacht, soepel en comfortabel te houden, terwijl je bovendien geniet van de lekkere en zachte geur.

Om je huid te verstevigen: de Sérum Végétal-lijn
De ster onder de antirimpelverzorging van Yves Rocher bevat onder meer de plantaardige werkstof ijskruid. De plant, ook weleens de levensplant genoemd, komt uit woestijngebieden in zuidelijke delen van Afrika. Je huid kan de krachtige bestandsdelen van de plant gemakkelijk opnemen op een natuurlijke wijze. Ondertussen teelt Yves Rocher deze plant ook in La Gacilly.

Deel jij ook de passie van Yves Rocher voor het plantenrijk? Ontdek het digitale herbarium van Edulis, Arnica en Kamille.
 

Meer weten over de plantaardige bestandsdelen in de producten van Yves Rocher? Kijk dan snel in het digitale herbarium. »