Bakje troost blijkt ook kopje gezond te zijn: 5 redenen waarom koffie drinken eigenlijk goed voor je is

Print
Bakje troost blijkt ook kopje gezond te zijn: 5 redenen waarom koffie drinken eigenlijk goed voor je is

Foto: favim.com

Een dag zonder koffie is een dag niet geleefd. En dat mag je vrij letterlijk nemen aangezien we dan rondstruinen als een bedorven zombie uit een slechte remake van ‘The Walking Dead’. Allemaal omdat we wat gezonder willen leven… Maar wacht nog even vooraleer je op dramatische wijze afscheid neemt van je koffiemachine, want blijkt dat koffie helemaal niet zo ongezond is als we dachten. Meer nog, koffie drinken vermindert de kans op een vroege dood. Haal die twee-liter koffiekan maar boven!

 

LANGER LEVEN

Goed nieuws voor zij die 24/7 schuimbekken bij de gedachte aan een heerlijk tasje koffie. Volgens onderzoek dat werd gehouden bij 20.000 Spanjaarden - die al sinds 1998 opgevolgd worden - zou het drinken van minstens vier koppen koffie per dag je overlijdenskans met twee derde slinken.

Wat nog niet bewezen is, is het directe verband tussen beiden. Het kan ook onrechtstreeks of zelfs omgekeerd werken: misschien drinken taaiere mensen gewoon liever koffie. Sowieso het proberen waard lijkt ons! Op naar het volgende excuus om sloten koffie naar binnen te werken.

 

GEORGE

De kans om George Clooney tegen het lijf te lopen verspelen? We dachten het niet! Daarrom blijven wij trouw Nespresso bij de vleet drinken, in de hoop de acteur tegen het lijf te lopen tijdens de opnames van zijn volgend reclamespotje. What else?!


 

 

GEZOND GOEDJE

Een ander onderzoek, van de University of Southhampton, levert nog een reden om het goedje naar hartenlust te slurpen. Zo zou het drankje zorgen voor een verminderde kans op hartproblemen, slapeloosheid en leverziekten. Dat kwam naar boven bij het ontleden van 201 eerdere studies over koffie.

En dat is nog niet alles, want de groep onderzoekers kwam ook te weten dat koffie een positief effect heeft op diabetes, Alzheimer, leverkanker en Parkinson.

 

PAST PERFECT BINNEN JE DIEET

Koffie drinken – zeg maar slurpen – verricht helemaal geen schade wanneer je wat kilo’s wil verliezen. Onze goede vriend Google leert ons dat een kop koffie slechts 1 à 2 calorieën bevat. Maaaar… dan mag je er natuurlijk wel geen vijf klontjes suiker en een halve kan melk bij kappen! De latte-macchiatto-dubbel-shot-espresso-caramel-extra-slagroom-drinkers kunnen weleens bedrogen uitkomen. Als in: een zeemzoete Starbucks-koffie bevat evenveel calorieën als een pak friet. Toch maar lekker zelf brouwen, die gitzwarte godendrank.

 

ENERGIE IN EEN KOPJE

Aangezien drankjes zoals RedBull quasi pure suiker zijn, halen wij onze energie liever uit een goeie shot cafeïne. Maar hoeveel koffie moet je eigenlijk drinken om er effectief energie uit te halen? Een onderzoek waar Famme.nl over schreef, leverde het volgende op:

  • Slaap je standaard slechts vijf à zes uur per nacht? Drink dan twee kopjes koffie met zo’n 100 mg cafeïne in de ochtend, en herhaal dit vier uur later.
  • Slaap je over het algemeen goed, maar moet je nu – door een speciale gelegenheid – langer wakker blijven? Drink dan twee kopjes van dezelfde relatief ‘flauwe’ koffie als je aan je werk begint.

 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video