Aangeboden door Puur Gent

Niet te missen shop- en eetadresjes in Gent

Niet te missen shop- en eetadresjes in Gent

Foto: Shutterstock.com

Alles is in beweging. Zeker in het Gentse. Wie Gent op een dag verlaat en twee weken later terug opzoekt, ontdekt telkens weer een nieuwe zaak. We zochten de nieuwste must-visit adresjes even voor jullie uit.

Eat Love Mercato
Een idee van Valentina Gatti, die ook al het Eat Love Pizza-concept boven de doopvont hield. Amper een dikke maand open en nu al een van de plekjes die je bezocht moet hebben. Waarom? Omdat je er een kwalitatief hoogstaand aanbod vindt van Italiaanse wijnen (per glas), antipasti, gebakken mini-pizza’s, calzone en talloze andere lekkernijen. Ben je in Gent? Ga even ‘ciao’ zeggen.

www.facebook.com/EatLoveMercato/
 

Pulpo
Er bestond al een Pulpo in Sint-Denijs Westrem – van de bezielers van L’Autre Vie - , maar tegenwoordig kun je ook in de Gebroeders Vandeveldestraat terecht voor heerlijke, fluweelzachte pulpo. Je vindt verschillende Spaanse (en Italiaanse) gerechten (truffelravioli, escalope milanese, parmigiana, croquetas, churros, …), stuk voor stuk geïnspireerd door de keukens waarin chef Maxence Sys werkte tijdens zijn stages in Mallorca en Ibiza.

www.restopulpo.com
 

What’s new?
Van pop-up tot vaste waarde. Van idee tot hippe plek. In Gent kan alles. Er zit een mooie dynamiek in de stad, onder andere beïnvloed door nieuwe zaken. In de buurt van de Walpoortstraat (hip & happenin’  neighbourhood) vind je sinds eind augustus bijvoorbeeld Weekday, een telg uit de grote H&M-familie die zich focust op denim en inspiratie haalt uit de jeugdcultuur en streetstyle. In dezelfde buurt vind je nu ook het Jack & Jones Atelier, de eerste Belgische jeans-studio van het label. Naast een coole denimcollectie  vind je er accessoires, vintage meubelen én Gentse gin. Je drinkt er verder koffie van OR en kan er nu en dan terecht voor workshops, zoals ‘hoe maak ik een mes?’. Not to miss!

Begint het te gieten – die kans bestaat – loop dan eens langs bij RAINS, het Deense label dat zich volledig focust op waterbestendige outerwear jassen, rugzakken en accessoires. Je vindt er bovendien limited edition-collecties en exclusieve collaboraties. Met deze coole regenjassen mag het elke dag regenen (niet echt, but still). Van Denemarken naar Spanje? In Gent stap je die afstand op 5 minuten tijd: in de Veldstraat vind je sinds juli het Spaanse modemerk Stradivarius (zelfde familie als Zara), met maar liefst 1000 m² shopplezier. Ook in de Veldstraat zitten youngsters goed bij Monki (ook een H&M-lid), een merk voor jonge vrouwen. Denk ‘kleurrijke mode’ voor jonge meisjes van rond de twintig. Ook voor jonge dames is HIPPO Store, waar je colourful fashion vindt, met merken als Fabienne Chapot, Traffic People, Compania Fantastica, Ydence, Mademoiselle Yèye, Ragyard, Freequent, Wild Pony,… Scoop? Ja, dan trek je naar de Scoopstore – de hotspot voor jonge merken en designers (een Belgisch concept, trouwens), waar je een ruime waaier aan originele producten en merken vindt, van tapijten uit kledij tot 3D-gelaserde gsm-hoesjes.
 

Sienna
We kenden allemaal al de Sienna-shops in Antwerpen. Eindelijk is het concept ook in Gent geland. Multi-brand, chic, casual, stijlvol, ... vrouwelijk. De Brabantdam heeft er een laagdrempelige fashionista-stek bij. “We werden verliefd op Gent en voelden ons er gelijk helemaal thuis!”, lazen we op de site. Nou, prachtig!

www.siennagoodies.com
 

Maak plaats voor ...
Komparto is het foodsharing-restaurant van Karel De Clercq – de buurt rond de Nederkouter wordt er plots een stuk hipper door – waar je aanschuift voor gerechten die je deelt met je disgenoten, gaande van burrata, zalm, quesadilla of langoustine tot smaakvolle bijgerechten. Liever wat cooler en hipper? Try AMIGO, van dezelfde mensen achter KERK. Drie zaken onder één dak: restaurant, club en bar. Lekker eten of chillen en dan de basement in voor een dansje? This is the place!

www.komparto.be
 

Japans
Stel dat je op zoek bent naar een uniek cadeautje, maar je niet meteen vindt wat je zoekt. Iets speciaals, moois, verfijnds, oosters ... Je breekt je hoofd erover, tot je botst op Muchwow, een Japanse giftshop pal in het Gentse Patershol waar je liefde voor het land van de rijzende zon weerspiegeld wordt in een mooi aanbod aan speelgoed, papierwaren en pennen, cult, manga, snoep, boeken en cosmetica.

www.muchwowshop.com
 

Unieke shopping wedstrijd met Jani Kazaltzis en € 500 shopbudget:
Kom op 5 of 6 oktober tijdens het Weekend van de Klant naar Gent en maak kans op één van de persoonlijke stylings met Jani. Doe een aankoop bij een Gentse handelszaak, vul het wedstrijdformulier in en wie weet trekt Jani op 16 oktober met jou de Gentse binnenstad in. Veel succes!

Meer weten over wat Gent te bieden heeft?
Of over de persoonlijke shopping wedstrijd met Jani?
Ontdek meer op de Facebook pagina van Puur Gent of op de wedstrijdpagina.